eur:
394.9
usd:
368.75
bux:
71741.77
2024. június 28. péntek Irén, Levente
A magyar válogatott játékosai ünneplik győzelmüket a Magyarország - Izland labdarúgó Európa-bajnoki pótselejtező mérkőzés végén a Puskás Arénában 2020. november 12-én. A csapat 2-1-re győzött, ezzel története során negyedszer kijutott az Európa-bajnokságra.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

A szerbek elleni meccs előtt kidőlt a kezdőcsapat több mint fele

Ljubisa Tumbakovics, a szerb labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a legutóbbi magyarok elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésük előtt nyolc helyen megváltoztatta a három nappal korábban Oslóban győzelmet arató kezdő tizenegyét. Most minden bizonnyal Marco Rossi kényszerül hasonló lépésre. Cosimo Inguscio is pozitív tesztet adott, Gera Zoltán dirigál majd.

A szerbek elleni mérkőzést könnyű lenne elintézni egy kézlegyintéssel, mondván, novemberre már megtette a magáét a magyar válogatott azzal, hogy az izlandiak elleni, csütörtöki 2-1-gyel kiharcolta az Európa-bajnoki részvételt. Nem vitatható, hogy a csütörtöki volt a fontosabb meccs, de a mai, illetve a szerdai sem tét nélküli.

Túl a presztízsen, s hogy a magyar válogatottban szereplők, az országot képviselők számára soha nem lehet mellékes az eredmény, a jövő szempontjából is fontos lenne a jó eredmény. A napokban már láthattuk, megtapasztalhattuk, milyen sokat érhet a jó Nemzetek Ligája-szereplés, megadja a pótvizsga lehetőségét. Ez így van a mostani szériában is, de miután csak 13 csapat mehet Európából a világbajnokságra, még fontosabb a következő sorozat, s egyben a következő Európa-bajnokság szempontjából. Minél jobban szerepel 2020 őszén a magyar csapat a Nemzetek Ligájában, annál kedvezőbb helyzetben lesz majd a 2022-es tornán.

A szerbek elleni esti mérkőzésen Gera Zoltán dirigálja majd a magyar csapatot, miután ismét Cosimo Inguscio is pozitív tesztet produkált. Marco Rossi a technika segítségével konzultál majd vele a találkozó alatt.

A stábnak a két eltiltott, Szalai Attila és Fiola Attila mellett le kellett mondania a két könnyebb sérülést szenvedő lipcseiről, Gulácsi Péterről és Willi Orbánról, akik visszatértek klubjukhoz, valamint Salllai Rolandról, akit visszarendelt klubja, a Freiburg az izlandiak elleni mérkőzés után. Megsérült Szalai Ádám is.

Szinte biztosan Dibusz Dénes kezd majd a kapuban, visszakerül a védelembe Lang Ádám, s szerepet kaphat, mégpedig újoncként, a középső védő Kecskés Ákos. Elöl a két, vajdasági származású magyar csatár, Nemanja Nikolics és Könyves Norbert is szerepet kaphat. A középpályás sorban Szoboszlai Dominik és Nagy Ádám helye aligha kérdéses, s minden bizonnyal Holender Filip is játszik. Nem lenne meglepő, ha Kalmár Zsolt helyett ezúttal Sigér Dávid kezdene, s ha Loic Nego pótolná az eltiltott Fiola Attilát.

A mérkőzés 20.45-kor kezdődik a Puskás Arénában.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.28. péntek, 18:00
Magyarics Tamás
külpolitikai szakértő, az Eötvös Loránd Tudományegyetem emeritus professzora
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×