eur:
392.54
usd:
362.59
bux:
72014.22
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
Nyitókép: Pixabay

Nincs egyetértés az úszók között, hogy kellenek-e most versenyek

Plagányi Zsolt edző szerint a járvány kiegyenlített versenyesélyeket teremthet, egyik nemzet sportolója sem nyert azon, hogy riválisai karanténban voltak.

Már most a jövő évi úszóversenyekre készül Plagányi Zsolt három BVSC-s tanítványa, Cseh László, Németh Nándor és Burián Kata. A tréner az InfoRádió Vegyesúszás című műsorában – Sós Csaba szövetségi kapitánnyal egyetértésben – elmondta, szerinte a magyar úszók nincsenek lemaradva más országok sportolói mögött.

"Amerikában is úgy kezelik ezt a helyzetet, mint Magyarországon. Amikor lehetett, akkor megengedték, hogy legyen edzés, nyilván kontrollált körülmények között. De nincs versenyhátrány, egyformán nyitottunk mindenhol és adtunk lehetőséget arra, hogy először a válogatott, majd a többi versenyző is edzéslehetőséghez jusson.

Az egész világon ugyanazok a problémák, szerintem kiegyenlített a helyzet"

– ecsetelte az edző.

Ismert, a Duna Arénában az elmúlt hetekben már tartottak "házi versenyeket" a válogatottnál számításba jövő úszók részvételével, ezeken azonban a BVSC-csoport – mint korábban Németh Nándor az InfoRádiónak elárulta – nem vett részt. Plagányi Zsolt azt is elmondta, miért.

"Nem volt indoka egy ilyen versenynek, de Burián Kata így is részt vett, úgy érezte, hogy szüksége van rá. A többiek nem így látták, én sem éreztem ezt olyan nagy jelentőségűnek" – indokolt az edző, aki szerint a jövő évi olimpia a hangsúlyos, ennek szellemében

nem most kell a sportolókat "túldolgoztatni", nincs cél,

amely miatt most csúcsforma kell. Július végén persze lesz egy nemzetközi verseny a Margitszigeten, ami a fiatalabb versenyzők számára jelenthet motivációt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 5. 08:12
×
×
×
×