eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Az Európai Labdarúgó-szövetség, az UEFA által közreadott kép Robin Gosensről, az Atalanta (felül) és Daniel Wassról, a Valencia játékosáról a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének Valencia - Atalanta visszavágóján az üres Estadio Mestalla stadionban, Valenciában 2020. március 10-én. A mérkőzést a tüdőgyulladást okozó koronavírus terjedése miatt zárt kapuk mögött rendezik.
Nyitókép: MTI/EPA/UEFA/Getty Images

A spanyolok büntetést kérnek a koronavírus-fertőzését eltitkoló edzőre

Valenciában – nem pontosított módon történő – felelősségre vonást várnak azután, hogy Gian Piero Gasperini, az Atalanta vezetőedzője bejelentette, tudatában volt annak, hogy már a koronavírussal fertőzötten vezette csapatát márciusban a spanyol csapat elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen.

A legkevesebb, amit a spanyol állítanak, hogy Gasperini felelőtlenül viselkedett. Együttal a Valencia cselekvésre szólította fel az Olasz Labdarúgó-szövetséget és az UEFA-t is – nehéz elképzelni, hogy valójában milyen szankcióra számítanak.

Gasperini vasárnap bevallotta, hogy elkapta a koronavírust, az előtt, hogy az Atalanta vezetőedzőjeként márciusban a Bajnokok Ligája nyolcaddöntő második mérkőzésére utazott Valenciába.

A spanyol klub „meglepetését” fejezte ki a nyilatkozat tartalmával kapcsolatban, s egyben azt állította, hogy az edző felelőtlensége „számos embert veszélybe sodort”.

Ana Barcelo, a valenciai tartomány egészségügyi minisztere úgy fogalmazott: „Az olasz edző felelőtlenül viselkedett” – idézte a Football-Italia a Marca anyagát – „Tudta, hogy egy magas kockázatú térségbe érkezik. Nem kellett volna utaznia.” Hozzátette: „A hír mindenesetre megerősíti, hogy a meccset miért kellett zárt ajtók mögött játszani, mint ahogyan az történt.”

Az újság azt is írja, hogy a Valencia „reakciót vár” az UEFA-tól és az olasz egészségügyi hatóságoktól, abban a reményben, hogy keményen fellépnek a 62 éves edzőre.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×