eur:
394.51
usd:
365.4
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Vogel Soma a budapesti vízilabda Európa-bajnokságra készülő válogatott edzésén a Duna Arénában 2020. január 10-én. Az Eb-n mindkét nemnél egy olimpiai kvóta szerezhető.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

A Duna Arénában indul az utolsó előtti roham az olimpiai kvótáért

Märcz Tamás, a férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya szerint hét csapat esélyes a budapesti Európa-bajnokságon, köztük a magyarok is.

A nőknél már két forduló lezajlott, kedden pedig a férfiak számára is elkezdődik a vízilabda Európa-bajnokság a Duna Arénában. A magyarok első ellenfele Törökország lesz, ez könnyed bemelegítésnek ígérkezik a csoport első helyéről várhatóan döntő, spanyolok elleni csütörtöki csata előtt.

Märcz Tamás szövetségi kapitány a rajt előtt az InfoRádiónak elmondta: háromhetes felkészülést végeztek, ami nagyjából fele annak, amire egy nyári világverseny előtt idő van. Szerencsére jó állapotban érkeztek az edzőtáborba a játékosok, és minőségi munkát tudtak végezni.

„Remélem, hogy minden a helyére a kerül a rajtra”- mondta a szakvezető, aki szerint az lesz a fontos, hogy fejben ki bírja tovább. Úgy érzi, az erőnléttel nem lesz gond, ezért arra kell fókuszálni, hogy a hosszú torna alatt el tudják foglalni magukat mentálisan is.

A kapitány szerint hat riválissal kell számolni. Szerbia az egyik legnagyobb esélyes, de a horvátokat is annak lehet tekinteni. Várhatóan jó csapattal érkezik a tavalyi vb két döntőse, Olaszország és Spanyolország is. Oda kell figyelni Montenegróra és a görögökre is – sorolta.

„Azt szeretnénk, hogy először nyerjünk a spanyolok ellen,

az lesz a legfontosabb és nagyot lendíthet azon, hogyan alakul a folytatás” - emelte ki Märcz Tamás. Valóban nem mindegy a csütörtöki eredmény. Csoportelsőként rögtön a nyolc közé kerülne a magyar együttes, míg második hely esetén még egy meccs várna rá, ráadásul utóbbi esetben a szerbek ágára kerülne.

Budapest, 2020. január 10.
Varga Dénes, a budapesti vízilabda Európa-bajnokságra készülő válogatott csapatkapitánya  edzésen a Duna Arénában 2020. január 10-én. Az Eb-n mindkét nemnél egy olimpiai kvóta szerezhető.
MTI/Szigetváry Zsolt
Budapest, 2020. január 10. Varga Dénes, a budapesti vízilabda Európa-bajnokságra készülő válogatott csapatkapitánya edzésen a Duna Arénában 2020. január 10-én. Az Eb-n mindkét nemnél egy olimpiai kvóta szerezhető. MTI/Szigetváry Zsolt

„Azzal a szándékkal vezetem ezt a csapatot, hogy megnyerjük a tornát" – jelentette ki határozottan a tornát felvezető sajtótájékoztatón Varga Dénes csapatkapitány. Az olimpiai bajnok szerint nem szabad, hogy teher legyen az, hogy a csapat hazai közönség előtt szerepel, sokkal inkább élvezni kell a helyzetet, hogy ilyen környezetben, telt ház előtt, egy csodálatos közönség előtt ugorhatnak medencébe.

Az Eb-ről az aranyérmes szerez olimpiai kvótát – bizonyos esetben azonban a negyedik hely is tokiói repjegyet érhet, ugyanis a szerb, az olasz és a spanyol válogatott is rendelkezik már indulási joggal.

Az Eb-k történetében a magyar válogatott a legsikeresebb, eddig 12-szer győzött, igaz, legutóbb 1999-ben. A legutóbbi tornán a nyolcadik lett a csapat, az volt a második legrosszabb eredménye.

A törökökkel eddig háromszor játszottak a magyarok, és mindannyiszor nyertek, legalább 20 gólt szerezve.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

A Fővárosi Főügyészség fellebbezést nyújtott be az ellen a bírósági döntés ellen, amely szerint az egy éve halálos balesetet okozó Árpád hídi autós Budapest közigazgatási határain belül szabadon mozoghat. Az InfoRádió Rab Ferencet, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivőjét kérdezte az ügyben.

Seremet Sándor: fontos jelzést küldött Orbán Viktor a kijevi látogatásával

A miniszterelnök kijevi látogatása cáfolja azt a narratívát, amely szerint a magyar kormány ukránellenes lenne – erről beszélt az InfoRádióban a Magyar Külügyi Intézet vezető kutatója, a Neumann János Egyetem Eurázsia Központ kutatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×