eur:
387.73
usd:
357.77
bux:
68109.76
2024. május 17. péntek Paszkál
Jürgen Klinsmann sajtótájékoztatót tart Berlinben 2019. november 27-én, ahol bejelentette, hogy a szezon végéig ő irányítja vezetőedzőként a Hertha BSC-t.
Nyitókép: MTI/EPA/Omer Messinger

Radikális átalakítás a Herthánál

Szerdán nevezték ki Jürgen Klisnmannt a Hertha Berlin vezetőedzői posztjára, és rögtön jelentős változtatásokat alkalmazott Dárdai Pál egykori csapatánál.

A Hertha nem áll jól a bajnokságban, október 4. óta nem tudtak bajnokit nyerni. Öt forduló óta négy vereséget és egy döntetlent hoztak össze, és 13 gólt kaptak.

Az Ante Čovićot váltó Klinsmann érkezése után szinte a teljes edzői stábot lecserélte, így a klub magyar kapusedzője, Petry Zsolt, és az eddigi másodedző, Harald Gämperle is távozott az első csapat szakmai stábjából - írta az Index.

A Hertha közleménye szerint mindketten maradnak a klub kötelékében, az új pozíciójukat és feladatkörükről a következő napokban döntenek majd.

Klinsmann kérése az volt, hogy a saját, jól bevált stábjával dolgozhasson a Herthánál is, ami a futball világában egy érthető kérés, a klubvezetés pedig elfogadta ezt a feltételt. Abban maradtunk, hogy januárig kapok néhány hét pihenőt, ezt követően pedig az utánpótlásban vár rám feladat. A részletekre nem tértünk ki, ahhoz még friss a dolog, erre január elejéig még lesz időnk. Annyi biztos, a klubvezetés tervez velem. Hogy hosszabb távon mi lesz a sorsom, az azon is múlik, nyártól ki veszi át a csapatot
– nyilatkozta Petry a Nemzeti Sportnak.

A Hertha új másodedzője Alexander Nouri lesz, aki korábban a Werder Bremen és az Ingolstadt vezetőedzője is volt, de egyik klubnál sem ért el nagy sikereket.

Címlapról ajánljuk
Németh Erzsébet: egy beteg társadalom következménye a politikai merénylet

Németh Erzsébet: egy beteg társadalom következménye a politikai merénylet

Ilyen merényletet csak mentálisan sérült emberek követnek el, de "táptalajként” mindenképpen kell alá egy egészségtelenül működő, megosztott "platformtársadalom”, amelyben a gyűlölködés elfogadottá vált – mondta az InfoRádió által megkérdezett szociálpszichológus.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
Súlyos botrány robbant ki a befolyásos amerikai bíró körül: ennyit az elfogulatlanságról?

Súlyos botrány robbant ki a befolyásos amerikai bíró körül: ennyit az elfogulatlanságról?

A New York Times beszámolója szerint az Egyesült Államok Legfelsőbb Bíróságának egyik tagja, Samuel Alito kertjében fordítva lengett az amerikai zászló 2021 januárjában. Ebben az időszakban több, Donald Trump "valódi" győzelmét hirdető szimpatizáns is a fordított lobogóval szimbolizálta abba vetett hitét, hogy Joe Biden nem legitim módon lett amerikai elnökké választva. Korábban egy másik főbírót is bírálat ért vélt elfogultsága miatt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×