eur:
393.77
usd:
364.67
bux:
71899.01
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Sós Csaba egyetemi docens, a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya a Testnevelési Egyetemen 2017. január 27-én. A Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnöksége január 25-i ülésén úgy döntött, hogy átalakítja a szövetségi kapitányi posztot, a feladatot Sós Csaba szakmai alelnök vesz át.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Kőbe véste adventi listáját Sós Csaba úszókapitány

Véglegessé vált a decemberi glasgow-i rövidpályás úszó Európa-bajnokságon induló magyar csapat névsora - számolt be az InfoRádiónak Sós Csaba szövetségi kapitány.

Mivel az idei rövidpályás országos bajnokság csak a rövidpályás Európa-bajnokság (december 4-8.) után következik, nincs már ok tovább várakozni, Sós Csaba, a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya már össze is állította a glasgow-i megmérettetésre készülő sportolók névsorát - árulta el maga a kapitány az InfoRádió Vegyesúszás című magazinműsorának.

"A nők gyakorlatilag a legerősebb összeállításban lépnek fel.

Hosszú Katinka, Kapás Boglárka, Jakabos Zsuzsanna, Késely Ajna mind jelen lesznek a glasgow-i Eb-n. A fiatal Békési Eszter szintén ott lesz, tehát teljes csapattal megyünk" - árulta el a kapitány.

A férfiaknál fordított a helyzet.

"A legütősebbek nem vesznek részt. Ami egészen furcsa, hogy az európai ranglistán négy legjobb magyar 200 méteres pillangóúszó, vagyis Milák Kristóf, Kenderesi Tamás, Biczó Bence és Cseh László nem fognak elindulni" - tette egyértelművé.

Ezekhez igazítják az elvárásokat is, de valamiről azért szerinte nem szabad elfeledkezni.

"Egy nagyon komoly jubileumhoz érkeztünk. Nem sokan tudják, de

ha minden igaz, a felnőtt és ifjúsági világversenyeket - Eb, vb, olimpia - tekintjük, 994 éremnél tart a magyar úszósport.

Én nagyon bízom benne, hogy az ezrediket meg tudjuk szerezni Glasgow-ban. Azt gondolom, ez egy méltó és szép jubileum lenne" - fogalmazott, vagyis a szakmai vágy legalább hat érem lehet.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Órákkal az Árpád hídi autós tragédia előtt engedte el a rendőrség az ámokfutót
"Nem álltak fenn az őrizetbe vétel feltételei"

Órákkal az Árpád hídi autós tragédia előtt engedte el a rendőrség az ámokfutót

A férfi ellen szerda reggel kábítószer birtoklása miatt indult büntetőeljárás, de szabadon engedték, éjszaka ellopott egy taxit, és tömegbalesetet okozott az Árpád hídon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×