eur:
393
usd:
363.47
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Märcz Tamás, a magyar csapat szövetségi kapitánya a barcelonai vízilabda Európa-bajnokság férfi versenyének csoportkörében játszott Georgia – Magyarország mérkőzésen 2018. július 16-án.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Märcz Tamás: a világbajnokság prioritást élvez a világligával szemben

A magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya szerint a Koreai Köztársaságban júliusban sorra kerülő világbajnokság lesz a fontosabb a világliga belgrádi, júniusi szuperdöntőjével szemben.

A szakvezető pénteken az M1 aktuális csatornán azt mondta, leginkább a vb-n szeretnének jól szerepelni, a világligának alacsonyabb a presztízse, de természetesen azt a tornát is komolyan veszik. Märcz csütörtökön hirdette ki a válogatott 27 fős nyári keretét, amelyből 23-an a szezon során már szerepet kaptak a válogatottban, a fennmaradó négy játékosból kettő újonc, kettő pedig nemzetközi rutinnal bíró vízilabdázó.

A szövetségi kapitány kiemelte, hogy a két újonc közül Dőry Farkas húzóembere volt a bajnoki idényben felsőházba jutott Debrecennek, míg Kállay Márk új igazolásként nagyon jól illeszkedett be a bajnok Ferencváros csapatába.

"Újabb nehéz év vár ránk, de megszoktuk már, hogy nincsenek könnyű éveink, a világliga szuperdöntőjében egy, a világbajnokságon két olimpiai kvóta talál gazdára.

Nemzetközi szinten nagyon kiélezett a küzdelem az érmes helyezésekért, a szerbek, a horvátok, az olaszok és a montenegróiak még mindig erősek, a görög és az orosz csapat pedig üde színfoltja a mezőnynek" - vélekedett Märcz Tamás, aki szerint a vb-n a spanyolokkal kell majd megküzdeniük a csoportelsőségért, míg a dél-afrikaiakat és az új-zélandiakat nagyobb különbséggel is legyőzhetik.

"A negyeddöntő jelentheti a fordulópontot, odáig biztosan el fogunk jutni" - jelentette ki a szakvezető. Märcz Tamás emlékeztetett rá, hogy 17 játékossal kezdi meg a felkészülést, mert tizen a Bajnokok Ligája nyolcas döntőjében lesznek érdekeltek a Ferencvárossal június 6-8-án Hannoverben, így ők csak június 13-án csatlakoznak a válogatott keretéhez.

A világliga szuperdöntőjét június 18. és 23. között rendezik Belgrádban, míg a vb-re július 12. és 28. között kerül sor a dél-koreai Kvangdzsuban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×