eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 6. vasárnap Brúnó, Renáta
Kijev, 2018. május 26.A Liverpool szurkolói a Real Madrid ellen a labdarúgó Bajnokok Ligájának döntőjében játszott mérkőzés előtt a kijev Olimpiai Stadionban 2018. május 26-án. (MTI/EPA/Sedat Suna)
Nyitókép: MTI/EPA/Sedat Suna

Visszatér a csúcsfutball, rangadók a BL-ben

Az előző sorozat döntősének és az egyik legnagyobb esélyesnek a találkozója is szerepel a kedden kezdődő labdarúgó Bajnokok Ligája-idény első napi programjában. A szokásostól eltérően a B csoport két találkozóját már este hét óra előtt elkezdik, a további hat meccs kezdési időpontja 21.00 óra.

Az A csoportban találkozik az AS Monaco és az Atlético Madrid. A 2016–2017-es kiírásban mind a két csapat az elődöntőig jutott, most ugyanez, elsősorban a hercegség legénységétől bombameglepetés lenne. Egyik csapat sincsen igazán jó formában, mindkettő messze elmaradva a várakozásoktól szerepel eddig hazája bajnokságában. A Monaco csak a tizenötödik a francia ligában, ötből egy mérkőzést megnyerve. Az Atlético az európai szuperkupa döntőjében leiskolázta a Real Madridot, de azóta négy bajnokijából csak egyen szerzett három pontot. A meccs kulcsszereplője lehet a Monaco kolumbiai csatára, Radamel Falcao, aki az évtized elején 91 meccsen 70 gólt szerzett az Atléticóban.

A másik párban az FC Bruges fogadja a megújult Borussia Dortmundot. A belgák kiválóan rajtoltak hazájuk bajnokságában, május óta veretlenek. A BVB alaposan átalakult a nyáron, a sok új szerzemény egyike éppen belga válogatott: Axel Witsel, aki hajdanán, hazájában a Standard játékosa volt. Apró érdekesség: az FC Bruges tartalékkapusa, Ethan Horváth apai ágon magyar származású, a már az amerikai válogatottban is szereplő tehetséges kapusnak van magyar útlevele is.

A csoport: AS Monaco–Atlético Madrid (Spíler2 TV), FC Bruges–Borussia Dortmund. Kezdés: 21.00

A B csoportban egyik mérkőzésén két olyan sztárcsapat találkozik, amely elveszítette a hétvégi mérkőzését, sőt általánosságban véve is a vártnál gyengébben rajtolt hazája bajnokságában. Az olasz Inter tizenötödik helyen szerénykedik a Serie A-ban, legutóbb a Parmától kapott ki. Két játékosa, Lautaro Martinez és a horvát vb-ezüstérmes Sime Vrsaljko szinte biztosan nem játszhat sérülése miatt. A Tottenham győzelmekkel rajtolt a Premier League-ben, de aztán kikapott előbb a Watfordtól, majd a Liverpooltól. A világbajnok Hugo Lloris sérült, így nem találkozhat a moszkvai döntő után újra a pályán Brozoviccsal és Perisiccsel.

A másik párban a Barcelona fogadja a PSV-t. A katalánok hibátlanok eddig a bajnokságban, Ernesto Valverde pedig többször is hangsúlyozta, számukra a BL a mostani szezon fő prioritása, tehát erre még inkább figyelnek. Nagy formában van a klub (egyik) legújabb világbajnoka, Ousmané Dembélé, aki eddig három fordulóban szerzett ősszel győztes gólt a La Ligában. A PSV bombaformában van, a legutóbbi három meccsén 16 gólt szerzett, de a Barcelona más nagyságrendet jelent, mint a BATE Boriszov, a Willem II vagy a Den Haag.

B csoport: Internazionale–Tottenham (Spíler1 TV) , FC Barcelona–PSV Eindhoven (Spíler2 TV). Kezdés: 18.55

A C csoportban a Carlo Ancelotti által irányított SSC Napoli a szerb BL-újonc Crvena zvezda ellen kezd, idegenben. Vajon eszébe jutott-e az edzőnek, hogy harminc éve, Arrigo Sacchi AC Milanjának a nagy menetelése kezdetén, a BEK-ben micsoda párharcokat vívott a Cz-vel? A visszavágó a nagy köd miatt félbeszakadt, de a másnapi ismétlést Ancelotti csak a lelátóról nézhette, a csonka mérkőzésen összeszedett sárga lap miatt. A Milan, amely még azt is elviselte, hogy a szerencsétlenül ütköző Roberto Donadoni életét csak a gyors orvosi segítség mentette meg, végül tizenegyes-párbajban jutott a legjobb nyolc közé, majd a következő másfél évben minden nemzetközi sorozatot megnyert, amiben csak elindult.

Ezúttal a Napoli erre nem számíthat, arra talán igen, hogy sikerrel vívja meg a belgrádi mérkőzést. Fontos lenne a jó kezdés, tavaly elsősorban azért nem jutott tovább (még Maurizio Sarrival) a csoportkörből a Napoli, mert elrontotta az első idegenbeli mérkőzését.

A másik párban nagy rangadónak ígérkezik a Liverpool és a PSG találkozója. Gianluigi Buffon nem védhet az eltiltása miatt a franciáknál, Verratti ugyancsak szilenciumon van, háromnegyed éves kihagyás után visszatér ellenben a BL-ben Neymar. Ez utóbbi mérkőzést az M4 közvetíti.

C csoport: Crvena zvezda–SSC Napoli, Liverpool–Paris Saint-Germain, 21.00 (Tv: M4).

Utólag jó néhány sztárcsapatnál gondolták úgy, jó lett volna a D csoportba kerülni, valóban nem ez tűnik a legerősebbnek, ellenben nagyon kiegyensúlyozott. A gelsenkircheni találkozó csoportrangadónak tűnik, de a másik kettő együttes sem esélytelen a továbbjutásra. A Schalke, nagy meglepetésre, még nem szerzett pontot a Bundesliga 2018–2019-es idényében, a Bayer Leverkusennel együtt kiesőhelyen áll. Ennél csak jobb jöhet, gondolhatják a csapat hívei. A Portót is érte kellemetlen meglepetés a portugál bajnokságban, de négy forduló után már három győzelme van. Mind a két csapat szinte a legjobb tizenegyével készülhet, a Schalkéból Skrzybski és Stambouli hiányzik majd.

A Galatasaray várhatóan legfeljebb két török játékossal áll majd ki, de közülük is az egyik, a válogatott legutóbbi, svédországi győzelmében fő részt vállaló Emre Akbaba sérüléssel nyűglődik. A Lokomotiv Moszkvában is lesz egy fontos hiányzó, Szmolov eltiltás miatt nem játszhat.

D csoport: Schalke–FC Porto, Galatasaray–Lokomotiv Moszkva, 21.00 (Spíler1 TV)

Címlapról ajánljuk
Szakértő: 2025-ben jelentős drágulás jöhet a lakáspiacon

Szakértő: 2025-ben jelentős drágulás jöhet a lakáspiacon

Tovább gyorsíthatja az ingatlanok drágulását az a kormányzati bejelentés, amely szerint jövőre az önkéntes nyugdíjmegtakarításokat adómentesen lakáscélra lehet fordítani. A becslések szerint ez a lehetőség 300 milliárd forint extraforrást hozhat a lakáspiacra.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A háborút lezáró tervvel áll elő Zelenszkij, Oroszország rátette a kezét Németország csúcsfegyverére - Vasárnapi híreink az orosz-ukrán háborúról

A háborút lezáró tervvel áll elő Zelenszkij, Oroszország rátette a kezét Németország csúcsfegyverére - Vasárnapi híreink az orosz-ukrán háborúról

Hét kilométerre megközelítették az orosz katonák a donbaszi front logisztikai központját, Pokrovszkot. Moszkva megkezdte a megkaparintott Leopard 2A6-os harckocsik tanulmányozását. Az orosz Uralvagonzavod hadiipari üzemébe szállított, jó állapotú Leopard 2A6-os harckocsi nem a német Leopard-széria exportra szánt változata, hanem eredetileg a német hadsereg megrendelésére gyártották, így valószínűleg sok érzékeny technológiai vívmányt tartalmaz. Komoly korrupciós botrány robbant ki, amikor kiderült: az ukrán Védelmi Beszerzési Ügynökség túlárazottan szerzett be egyes nyugati fegyvereket. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök az egy hét múlva esedékes, úgynevezett Ramstein formátumú csúcstalálkozón kívánja bemutatni "győzelmi tervét" országa szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 5. 21:47
×
×
×
×