eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia

Leépítést jelentett be a Posta

A Magyar Posta Zrt. mintegy 100 fős csoportos létszámcsökkentést hajt végre ősszel, az üzemi tanáccsal előzetesen egyeztetett lépést a társaság közleményében a bürokráciacsökkentéssel indokolta.

A leépítést az irányítási-adminisztratív területeken hajtják végre, nem érinti a hálózati és logisztikai területeket, ahol munkaerőhiány van.

A közlemény szerint szeptemberben és októberben többségében fővárosi munkahelyekről küldenek el mintgy 100 dolgozót. "A gazdaságos működtetés, valamint a versenyképesség megőrzése miatt szükségessé vált a vállalat szervezeti hatékonyságának növelése, a bürokrácia csökkentése, a társasági-irányítási szint arányának mérséklése" - áll a közleményben.

A cég hangsúlyozta, hogy a postai szolgáltatások a létszámleépítés ideje alatt zavartalanul működnek.

A Magyar Posta a munkaviszony megszüntetési költségekre céltartalékot képzett, az intézkedéshez kapcsolódó juttatási rendszer feltételeiről a vállalat vezetése az üzemi tanáccsal külön megállapodást kötött - közölték.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hogy egészséges-e a budapesti ivóvíz

Kiderült, hogy egészséges-e a budapesti ivóvíz

A Dunában vannak emberi eredetű szennyeződések, főként növényvédőszer- és gyógyszermaradványokat, valamint ipari korróziógátló anyagokat azonosítottak a szakemberek – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ vezető vízhigiénés szakértője a folyó és a budapesti ivóvíz minőségét vizsgáló átfogó kutatásokról.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×