eur:
393.44
usd:
364.36
bux:
72038.24
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Szocsi, 2018. június 15.A portugál Cristiano Ronaldo ünnepel harmadik gólja után az oroszországi labdarúgó-világbajnokság B csoportjának első fordulójában játszott Portugália - Spanyolország mérkőzésen a Fist Olimpiai Stadionban, Szocsiban 2018. június 15-én. A találkozó 3-3-as döntetlennel ért véget. (MTI/EPA/Ronald Wittek)
Nyitókép: Ronald Wittek

Kemény Dénes: a futball csapatjáték, ezért az egyéniségek döntenek

Nem kell feltétlenül százszázalékos mérleg a vb-győzelemhez - hangsúlyozta az InfoRádió exkluzív szakértője, Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke, korábbi sikerkapitány.

A címvédő Németország kellemetlen pofonnal kezdte a labdarúgó-világbajnokságot: 1-0-ra kikapott Mexikótól. Kemény Dénes szerint azonban nincs ok még pánikra.

"Egy ilyen haloványabb kezdés még segíthet is, mert van miért a tükörbe nézni"

- mondta a pólós sikerkapitány, és azzal érvelt, hogy a német csapat nem játszott kifejezetten rosszul, csak nem sikerültek a befejezései,míg Mexikó nyilván a maximumát nyújtotta.

"Én nem aggódnék a német szurkolók helyében. Tovább kell jutni a csoportból, aztán indul az igazi játék, amikor már ki-ki meccsek vannak. Simán megtarthatják még a vb-címet. Több olyan vb-győzelem is volt, amikor nem nyújtott százszázalékos teljesítményt az aranyérmes" - mondta az InfoRádió exkluzív szakértője.

A világ két legjobb játéákosának tartott futballista eltérően kezdett: Cristiano Ronaldo mesterhármast rúgott, Lionel Messi kihagyott egy 11-est, de a portugál és az argentin válogatott is egy-egy pontot szerzett. Kemény Dénes szerint egyikük vb-szereplésére sem lesz hatással a bemutatkozás.

"Mindkét játékos olyan lelki adottságokkal rendelkezik, hogy a lehető legnehezebbet tudja: jó játékból jól játszani és rossz játékból jól játszani.

Ronaldóval azért nem kell foglalkoznia az edzőjének, mert a helyén tudja kezelni a három gólját, és újból a csapatért fog játszani, és ha lesz rá lehetősége, akkor eredményes lesz. Messit pedig a kihagyott 11-es még inkább fel fogja dobni, hogy vissza kell majd fogni, annyira bizonyítani akar" - vélekedett a háromszoros olimpiai bajnok edző.

A hétfői márkőzések közül a Belgium-Panama és az Anglia-Tunézia meccset emelte ki, szerinte a két európai csapat az esélyes, de láthattuk, mit ér az esélyesség, négy világbajnok is döntetlennel kezdett a tornán.

"Miután a futball csapatjáték, az egyéniségek nagyon sokat számítanak - bármennyire furcsán hangzik is.

Olyan játékosok, mint Eden Hazard, Romelu Lukaku, vagy az angoloknál Harry Kane el tudják dönteni ezeket a meccseket" - mondta Kemény Dénes, s noha a papírforma alapján nem várja a négy közé ezt a két csapatot, de szerinte tudnak annyira futballozni, hogy akár eljuthatnak az elődöntőig is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Választanak a britek - Ezek az összetevők vezettek a konzervatív mélypontig

Választanak a britek - Ezek az összetevők vezettek a konzervatív mélypontig

Történelmi vereség - erre van a legnagyobb esély a csütörtöki brit választásokon. Pedig néhány évvel ezelőtt még a Munkáspárt szenvedett hosszú évekre kiható vereséget; csak hát jött a brexit, a Covid, a háború és az energiaválság, a Munksápárt pedig talpra állt, míg a kormánypárt cserélgette a kormányfőket. Az InfoRádió Gálik Zoltánt kérdezte.

Órákkal az Árpád hídi autós tragédia előtt engedte el a rendőrség az ámokfutót

A férfi ellen szerda reggel kábítószer birtoklása miatt indult büntetőeljárás, de szabadon engedték, éjszaka ellopott egy taxit, és tömegbalesetet okozott az Árpád hídon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Nyugat-Európában terjeszkedik a GTC Group

Nyugat-Európában terjeszkedik a GTC Group

A 2023-as ingatlanpiacot is jelentősen érintő makrogazdasági környezet, magas inflációs ráta és kamatköltségek, továbbá a regionális irodapiac bérbeadási nehézségei ellenére a GTC Group a 2023-as pénzügyi évben is sikeres időszakot zárt – jelentette ki Nagy Gyula, a cég vezérigazgatója. A számokat értékelve hozzátette, hogy a 2024-es évben tovább folytatják a cégcsoport növekedési stratégiájának megvalósítását, többek között megcélozzák a nyugat-európai piacokat, és még nagyobb hangsúlyt fektetnek a már megkezdett zöld átállásra.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×