eur:
393.1
usd:
363.57
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Elvehetik a Real Madrid bajnoki címét

Elvehetik a Real Madrid bajnoki címét

A Real Madrid 2-1-re kikapott a Valenciától egyik, korábban elhalasztott bajnoki mérkőzésén. Zinedine Zidane csapata a vesztett pontokat tekintve még mindig néggyel áll a Barcelona előtt, ténylegesen azonban ez csak egy. A Marca meglepően aggodalmas a királyi klub bajnoki hajrájára gondolva.

„A Valencia elleni mérkőzés megmutatta a Real Madrid minden problémáját” – írja a Marca, megjegyezve, hogy Raphaël Varane az egyik legrosszabb meccsét játszotta a csapat mezében.

A listavezető gyakorlatilag az első tíz percben elveszítette a mérkőzést, miután Simone Zaza és Fabian Orellana is betalált Keylor Navas kapujába. A Madrid túl sok labdát adott el, túl nagy teret engedett az ellenfélnek, s nem volt igazán hatékony a támadójátéka, noha Cristiano Ronaldo az első félidő hajrájában legalább szépíteni tudott.

Ronaldo volt egyébként az egyetlen, akin látszott, az utolsó pillanatban sem adja fel a reményt, a 93. percben heves mozdulatokkal hívta előre kapusát, Keylor Navast, hátha a Costa Rica-i fejelni tud egy szögletnél. Sergio Ramos szerint nem a rossz hozzáállás okozta a vereséget, hajtottak ők, csak az elején elkövetett két hibáért fizetniük kellett. „Kétszer is veszélyes helyen veszítettük el a labdát” – mondta.

A védő kevésbé aggódik a jövő miatt, mint a sportnapilap: „Továbbra is a saját kezünkben van a sorsunk Tanulni kell a hibákból, kétségtelen, hogy korábban nagyon mutatós számokat tudtunk felmutatni az eredménysorban, de

a Real Madridnál nem lehet a múltból megélni. Előre kell nézni.”

A Madrid korábban egyértelmű favoritja volt a mostani szezonnak, noha a legutóbbi nyolc kiírásból csak egyben tudott nyerni.

Zinedine Zidane szerint is az első tíz percben ment el a meccs, a későbbiekben nem játszottak rosszul, de az utolsó passzok nem sikerültek. Kritikusan megjegyezte, a jövőben jobban kell csapatának koncentrálnia a találkozók elején, mert nem ez volt az első eset, hogy viszonylag korán hátrányba került.

A Real Madrid január közepe óta a legutóbbi tíz mérkőzéséből csak ötöt nyert meg. A bajnokságban is kétszer vereséget szenvedett, holott addig veretlen volt. A további három sikertelen mérkőzést a Király-kupában játszotta.

Elvehetik a Real Madrid bajnoki címét

A „fehérek” sorsolása egyébként nem rossz: játszanak még ugyan a közvetlenül mögöttük álló három csapattal, de a Barcelonát, a Sevillát és az Atléticót is fogadhatják a Bernabéuban. Más kérdés, hogy az Atléti tavaly nyert például legnagyobb riválisa pályáján.

A spanyol sajtó egy része nem bánta a Madrid vereségét, annak örülve, hogy izgalmasabb lesz a hajrá. A legőszintébb a barcelonai Sport főcíme: Köszönjük! Más kérdés, hogy a Barcelona formája sem meggyőző, elég csak a PSG elleni idegenbeli BL-mérkőzésre, de akár a Leganés elleni, nehezen megnyert hazai bajnokira gondolni. A nagy négyesből először a Barça és az Atlético játszik egymással, már most vasárnap, a madridi Vicente Calderón stadionban.

Címlapról ajánljuk

Lapértesülés: a Schadl-ügy egyik tanúja vesztette életét az Árpád hídi tragédiában

B. Ervin a Suzukiban ült, hírek szerint az élettársával, mindketten azonnal meghaltak. A férfit korábban Schadl György biztatta arra, hogy pályázzon végrehajtónak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×