eur:
393.1
usd:
363.56
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik

Kenderesinek király, Cseh megmutatja, Márton magyarosra vágyik, Ungvári túlrepült - hazajöttek a rióiak

Az ezüstérmes vívó Imre Géza és a bronzérmes párbajtőr csapat, az ezüstérmes úszó Cseh László, a bronzérmes Kapás Boglárka és Kenderesi Tamás, valamint a bronzérmes súlylökő Márton Anita is hazaérkezett szerdán Rióból.

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren a családtagok, szurkolók, és a Sziget Fesztiválról hazafelé tartó érdeklődő külföldi turisták gyűrűjébe érkeztek meg a magyar sportolók.

Hazaérkezett mások mellett az egyéniben olimpiai ezüstérmes, csapatban bronz érmes vívó, Imre Géza.

„Rio nagyon jó emlék marad, persze vannak benne nehezebb pillanatok is, de próbálunk a szépre emlékezni. Végül is egy eredményes olimpiát zártunk” - fogalmazott Imre Géza.

A vívók, cselgáncsozók, vitorlázók mellett hazaérkezett az úszóválogatott nagy része is, így a negyedik olimpiai ezüstérmét begyűjtő Cseh László is.

„Összességében a vége jó lett, de nem vagyok maximálisan elégedett magammal. A 200 pillangó nem úgy sikerült, ahogy terveztük, szerettük volna. De azt mondom: minden okkal történik, ezt már megváltoztatni nem lehet, megpróbálok még egy kicsit tovább menni előre, a jövő évi vb-n pedig megmutatni, hogy tudok talán egy kicsit jobb is lenni” - mondta Cseh László.

Kenderesi Tamás olimpiai bronzérmes úszó a repülőtéren is hozta a Rióban már megismert lazaságát.

„Jön most egy kis pihenés, megyünk Horvátországba, úgyhogy minden király lesz, aztán október körül elkezdem majd az edzéseket” - jelezte Kenderesi Tamás.

Márton Anita bronz érmet szerzett a női súlylökésben. Hazaérkezés után azt mondta: ma reggel már újra edzésbe is áll.

„De először is valami igazi hazai ételt szeretnék enni, szerintem a nagymamám már készült és ott fogok vacsorázni” - mondta Márton Anita.

A versenyzők fogadásán volt pezsgőlocsolás és éneklés is. A cselgáncsozó Ungvári Miklóst pedig olyan magasra dobálták szurkolói, hogy betörte a repülőtér fogadócsarnokának álmennyezetét.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Lapértesülés: a Schadl-ügy egyik tanúja vesztette életét az Árpád hídi tragédiában

B. Ervin a Suzukiban ült, hírek szerint az élettársával, mindketten azonnal meghaltak. A férfit korábban Schadl György biztatta arra, hogy pályázzon végrehajtónak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×