eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Vezetői zűrzavar a Fradi tulajdonosának angol csapatánál

Felmentik az első csapattal kapcsolatos teendők alól Bryan Robsont, az angol másodosztályban szereplő Sheffield United menedzserét. A szakemberre valószínűleg egy másik pozícióban számítanak a klubnál, amelynek tulajdonosa hamarosan a Ferencvárosban is birtokon belülre kerül.

A BBC értesülései szerint Terry Robinson, a Sheffield United elnöke, valamint Kevin McCabe, a részvénytársaság elnöke arra készül, hogy átszervezze a Premier League-ből tavaly kiesett klub szakmai irányítását, és ennek keretében Bryan Robson menedzser is új feladatot kap. Az ő távollétében egyébként segítője, Brian Kidd tartotta meg a szerdai edzést a csapatnál.

Egyelőre nem világos, hogy felfelé buktatják-e Brian Robsont, és szakmai igazgatóként folytatja a munkát, vagy csak valamilyen szimbolikus feladatot kap, például afféle klubnagykövet lesz.

A Sheffield United jelenleg a 16. helyen áll az angol másodosztályban, hét pontra a kieséstől, noha a szezon előtt az élvonalba való visszajutást tűzték ki célul klubnál. Ennek érdekében szerződtették a korábban a Middlesbrough-val sikereket elérő Brian Robsont is.

A szombati Scunthorpe elleni gól nélküli döntetlen után a szurkolók tüntettek a menedzser ellen. A csapat ebben a szezonban csak kilencet nyert meg a harminckét találkozója közül. Az FA Kupában jobban megy: a Manchester City kiverésével a Sheffield bejutott az 5. fordulóba, ahol majd a Middlesbrough-val játszik.

A Sheffield Unitedet az a konzorcium birtokolja, amely megnyerte a Ferencváros értékesítésére kiírt pályázatot. Kevin McCabe közölte: szoros szakmai együttműködés lesz az angol és a magyar klub között.

Ennek része lesz a játékosok cseréje (a magyar együtteshez az angol klubban szóhoz nem jutó labdarúgók érkezhetnek, míg a Fradi utánpótlásának legtehetségesebb játékosai megmérethetik magukat Angliában), és a szakmai tapasztalatcsere, melynek keretében a magyar edzők rendszeres angliai továbbképzésben részesülnek.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×