eur:
397.36
usd:
360.22
bux:
72088.64
2024. szeptember 10. kedd Hunor, Nikolett

Mourinho: "Általában szerzünk egy gólt"

José Mourinho szerint a Chelsea klasszis játékot mutatott be, bár több góllal is nyerhetett volna a Liverpool elleni Bajnokok Ligája elődöntőben. A portugál szakember ismét számon kért egy elmaradt büntetőt. Liverpooli kollégája, Rafa Benítez abban bízik, hogy együttese a januári bajnoki után újra képes lesz két gólt lőni a Chelsea-nek.

"A csapat klasszis teljesítmény nyújtott. Az első félidőben kettő, három vagy akár négy gólt is szerezhettünk volna, hiszen nagyon jól játszottunk. A Liverpool azt hitte, fordíthat, de nagyon jól védekeztünk, és megtartottuk az előnyt" - értékelt a Chelsea menedzsere, José Mourinho, a csapata 1-0-ás győzelmével végződő Bajnokok Ligája elődöntő után.

"Az 1-0-ás eredmény után a liverpooliak azt hihetik, övék az esély a döntőbe jutásra, de mi is ezt gondoljuk. Általában szerzünk legalább egy gólt, és ha ez az Anfield Roadon is sikerül, hatalmas esélyünk van a fináléba kerülésre" - mondta a jövő keddi visszavágóra utalva a londoniak trénere.

A portugál szakember ismét számon kért egy tizenegyest a játékvezetőn, és úgy tűnik, José Mourinhónak megint igaza van, hiszen Arbeola a büntetőterületen belül ütött bele a labdába.

"Remélem, hogy a visszavágó után nem a játékvezetői hibák miatt kell panaszkodnunk, mint ahogy az két éve történt" - utalt arra, hogy akkor a Liverpool egy máig vitatott találattal jutott a döntőbe.


"Jövő héten derül ki, hogy mennyire volt fontos ez a gól, hiszen csupán a párharc felénél tartunk. Nem szabad túlértékelni ezt a sikert" - mondta az egyetlen találat szerzője, Joe Cole.

A Chelsea 10-ese hozzátette: csalódottak amiatt, hogy nem szereztek több gólt, noha az első félidőben megvoltak a lehetőségek, míg a második játékrészben a fáradtság jelei ütköztek ki néhány futballistán.A Liverpool spanyol szakvezetője, Rafa Benítez csalódott a vereség miatt, de biztos abban, hogy a jövő heti visszavágón betalálnak, és le is győzik a Chelsea-t.

"Nem mondhatom, hogy az első félidőben jól szerepeltünk, hiszen túl sok labdát adtunk el könnyedén, így lehetőséget teremtettünk az ellenfélnek a támadásra. A fordulás után némileg feljavultunk, és több helyzetünk akadt" - értékelt a Vörösök menedzsere.

Hozzátette: gondot okozott a liverpooliaknak a Chelsea kontrajátéka, és a gólt is egy így kapták.



Arra a kérdésre, nem volt-e hiba Bellamyt kezdetni Crouch helyett, csak annyit válaszolt: ha a walesi szerzett volna egy gólt, teljesen más dolgokról beszélnénk. Benítez kitért a tizenegyesgyanús helyzetre is.

"Nem láttam még a felvételeket, de ha José azt mondja, hogy büntető volt, biztosan az volt" - mondta.

"Egy remek együttest kell legyőznünk, de képesek vagyunk rá. Egy gólt kell rúgnunk, és ha rúgunk kettőt, akkor továbbjutunk" - vázolta fel a képletet a visszavágóra a spanyol tréner.

Emlékeztetett, hogy januárban ez sikerült is gárdájának, akkor 2-0-ra verték meg a tartalékos Chelsea-t - történetesen az volt a londoniak utolsó veresége.Az angol sajtó éppen azoknak a liverpooli futballisták teljesítményét értékelte gyengébb osztályzattal, akiknek szerepeltetése mellett az utolsó pillanatban döntött Rafa Benítez: Arbeloa, Bellamy és Zenden is gyenge napot fogott ki.

A Guardiannél Ricardo Carvalho volt a mérkőzés embere, a portugál védőt Franz Beckenbauerhez hasoníltják. A lap osztályzatai 75-62-es Chelsea-fölényt mutatnak.

A The Times szerint a gólszerző Joe Cole és az előkészítő Drogba mellett Lampard villogott, míg a Liverpoolból egyedül Reina nyújtott kiemelkedőt. A laptól Arbeola mindössze hármast, Bellamy pedig négyest kapott.

A SkySports televíziós társaság internetes oldalán közzétett értékelés Drogbát és Carvalhót tartja a legjobbnak, míg a The Sun és az UEFA honlapja is az elefántcsontparti támadót nevezte meg a mérkőzés embereként.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Rajnai Gergely: új politikai kommunikációról árulkodik a kötcsei beszéd

Rajnai Gergely: új politikai kommunikációról árulkodik a kötcsei beszéd

A Méltányosság Politikaelemző Központ vezető elemzője szerint Orbán Viktor kötcsei beszéde arról tanúskodik, hogy a kormányoldal új tónusra áll át a június 9-ei választások eredményére reagálva. Rajnai Gergely úgy látja, hogy a kormányfő megpróbál bűnbakot képezni Matolcsy György jegybankelnökből.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.10. kedd, 18:00
Sayfo Omar
a Migrációkutató Intézet kutatásvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×