eur:
397.38
usd:
360.28
bux:
72123.85
2024. szeptember 10. kedd Hunor, Nikolett

A Real Madrid megtalálta Zidane utódát

A Real Madrid nem adja fel! A bajnoki címért folytatott harcot sem - de ezúttal másfelé kalandozunk. A királyi klub ugyanis a jelek szerint megtalálta Zidane utódát a brazil Diego személyében, Capello szívesen látná a csapatban Buffont - s a madridiak azt állítják, jó esélyük van a világbajnoki ezüstérmes William Gallas megvételére.

Sok kritika érte a Madridot a mostani szezonban - ezek közül az egyik legsúlyosabb, hogy Zidane visszavonulása után nincs igazi irányítója a csapatnak. Predrag Mijatovics sportigazgató úgy gondolja, sikerült megtalálni a lehetséges utódot: a brazil Diegót szeretné megszerezni.

A hajdanán a Santosban Robinho oldalán remeklő támadó középpályás 2004-ben szerződött át Európába. Második évében ugyan duplázott a Portóval, de nem érezte jól magát a portugál csapatban. A Werder Bremenbe igazolva azonban szinte újjászületett.

A Bundesliga legjobb játékosai között ünneplik, nemrégiben azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy több mint hatvan méterről is a kapuba talált. A tekintélyes német szaklap, a Kicker statisztikái szerint a Bundesliga legjobb külföldi játékosa az osztályzatok és a gólokból és a gólpasszokból kialakuló, úgynevezett kanadai lista alapján is.Diegóért a Madridnak alaposan a képzeletbeli zsebbe kell nyúlnia: a brazil játékos még négyéves szerződés köti a brémai klubhoz.

Capello Buffont akarja

Fabio Capello akkor marad az edző, ha a csapat bajnok lesz - mondta nemrégiben Ramón Calderón elnök. Az olasz pedig hisz a bajnoki címben, s tervezget. Például azt, hogy a világ legjobbjának tartott Gianluigi Buffont is a spanyol fővárosba csábítja.

Mindez kimondatlanul is azt jelenti, Capello elégedetlen Iker Casillasszal - nem szólva arról, hogy nem is titkolja ebbéli véleményét.

Gallasra várva

Még egy világklasszis leigazolása került előtérbe: Mijatovics esélyt lát az Arsenal francia védője, William Gallas megvételére is. Az előző idényben még a Chelsea-ben szerepelt hátvéd összekülönbözött több fiatal klubtársával is, ezért elképzelhető, hogy az Arsenal hajlandó lemondani róla.

Gallas egyébként nem tagadta a torzsalkodás tényét, de úgy érzi, neki van igaza.

Azt állítja, csak annyit jegyzett meg, hogy a fiatalok is többet tehetnének a csapatért, szerinte a gyenge tavaszi szereplésnek az az oka, hogy mindenki Thierry Henrytól várta, hogy szállítsa a győzelmet - a csapatkapitány pedig megsérült, nem játszhatott.

A védő egyébként mindössze 19 bajnoki meccsen játszott eddig a szezonban, gyakori izomproblémái miatt. Az Arsenal orvosi stábja szerint ezek összefüggésben vannak azzal, hogy Gallas, a vezetők tanácsa ellenére, Surreyben lakik, messze az edzőpályától, ezért sokat ingázik. Gallasért körülbelül 20-25 millió eurót lenne hajlandó fizetni a spanyol klub.

Mijatovics nagyon bízik a francia védő megszerzésében - ugyanakkor semmi hajlandóságot nem lát arra, hogy az Arsenal eladja Fabregast. A spanyol középpályás csak akkor hagyná el az "ágyúsokat", ha Arsene Wenger távozna.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Rajnai Gergely: új politikai kommunikációról árulkodik a kötcsei beszéd

Rajnai Gergely: új politikai kommunikációról árulkodik a kötcsei beszéd

A Méltányosság Politikaelemző Központ vezető elemzője szerint Orbán Viktor kötcsei beszéde arról tanúskodik, hogy a kormányoldal új tónusra áll át a június 9-ei választások eredményére reagálva. Rajnai Gergely úgy látja, hogy a kormányfő megpróbál bűnbakot képezni Matolcsy György jegybankelnökből.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.10. kedd, 18:00
Sayfo Omar
a Migrációkutató Intézet kutatásvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×