eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária

Csapattársai verekedtek meg a Chelsea sztárjáért

Látványos, nagyszerű, 180 perc alatt kilenc gólt hozó csatában kerekedett a Chelsea a Tottenham fölé az angol szövetségi kupa negyeddöntőjében. Andrij Sevcsenko szenzációs gólt lőtt, Shaun Wright-Phillips is kitett magáért - de izgalmakat hoztak még a lefújás utáni percek is. Egy Tottenham-szurkoló rátámadt Frank Lampardra.

Az első összecsapáson a Chelsea a kiesés szélén tántorgott: a Tottenham 3-1-re is vezetett a Stamford Bridge-en, majd a Kékek elefántcsontparti csatára, Salomon Kalou csak az utolsó percben mentette legalább újrázásra a mérkőzést.

Az ismétlést már a Tottenham pályáján, a White Hart Lane-en rendezték. A Spursnek becézett észak-londoni klub - bármennyire furcsa is ilyet írni a Chelsea ellenfeléről - nem számított esélytelenebbnek, február 10. óta nyolc mérkőzésen maradt veretlen.

Ennek megfelelően az első félidő kiegyenlített játékot hozott, ám a második 9. percében Andrij Sevcsenko belőtte angliai pályafutása eddigi legszebb gólját.

Egy vállmozdulattal becsapta Steed Malbranque-ot a Tottenham tizenhatosán belül, ugyanabban az ütemben visszahúzta a labdát a bal lábára, majd a "sutával" védhetetlen gólt ágyúzott az angol válogatott kapus, Paul Robinson kapujának hosszú, jobb felső sarkába.

Néhány perccel később Didier Drogba mellel a balszélső helyén érkező Shaun Wright-Phillips elé pattintotta a labdát, aki Pazar lövéssel duplázta meg csapata előnyét.

A Tottenham a kétgólos hátrány ellenére sem adta fel: a 81. percben Robbie Keane büntetőből újra visszaadta a döntetlen reményét. Újabb gól azonban már nem esett, a Chelsea továbblépett, s az elődöntőben a Blackburnnel játszik majd.

A Kékek még a pályán ünnepeltek, amikor egy hazai szurkoló átmászva a nézőtéri korláton berohant a pályára. Egyenesen Frank Lampard felé tartott, hogy "elégtételt vegyen rajta" a kiesés miatt.

A válogatott középpályás később azt mondta, a fickó valószínűleg ittas volt, s nem mert elfordulni előle, mert félt, hogy akkor nincs védekezésre kész állapotban.

Megküzdenie azonban nem kellett vele, mert a társai, Didier Drogba vezetésével leteperték a földre a támadók, s átadták az addigra odaérkező biztonságiaknak. A rendbontót letaróztatták.

José Mourinho a meccs után a tőle már-már megszokott blazírtsággal reflektált az esetre: "Nem volt nagy baj. Nagyon sima volt a meccs vége, talán ezért is aludtak el egy kicsit a Tottenham rendezői. Frankkel nincs semmi baj, örül a győzelemnek."

Címlapról ajánljuk
Svédország meglepően kemény lépésre szánta el magát

Svédország meglepően kemény lépésre szánta el magát

Svédország bekeményít a gyerekek és fiatalok mobilhasználatával szemben. A héten kiadott új ajánlások szerint kétéves korig nem is láthat képernyőt egy gyermek, de még az idősebbek számára is csak néhány órányi mobilozást kellene engedni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 8. 15:18
×
×
×
×