eur:
394.84
usd:
365.25
bux:
73785.59
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

Hajnal Tamásék megizzasztották a Bayern Münchent

Négy nagy európai országban is kupamérkőzéseket rendeztek a hét közepén. Magyar szempontból a legérdekesebbek a németországi labdarúgó-események voltak: Huszti Szabolcs csapata továbbjutott, Hajnal Tamásék helyt álltak a Bayern München otthonában - Dárdai Pálék meccse félbeszakadt.

A Német Kupa 2. fordulójában a 16 közé jutásért játszottak a csapatok. A Hannover - Huszti Szabolcs csapata - 1-0-ra győzött idegenben a Borussia Dortmund ellen.

Hajnal Tamás együttese, a második ligában szereplő Kaiserslautern a Bayern München otthonában szerepelt.

Az egy szál csatár, Karadas mögé vezényelt magyar válogatott játékos (aki a Kicker osztályozókönyve szerint a bajnokság második legjobb középpályása) ezúttal is jól futballozott, nagy része volt abban, hogy a Lautern mezőnyfölényt harcolt ki.

A találkozó egyetlen gólját azonban a Bayern középpályása, Andreas Ottl szerezte. Az Allianz-Arenában 51 ezren látták a mérkőzést.

Stuttgartban a 86. percben a játékvezető lefújta a helyi Kickers és a Hertha találkozóját, mivel a berliniek 2-0-ás vezetésénél a nézőtérről fejbe dobták a partjelzőt, Kai Vosst. Dárdai Pál a Hertha kezdő csapatában kapott helyet.

Beckhammel és Ronaldóval is csak szenvedett a Madrid

Spanyolországban ugyancsak a nyolcaddöntőbe jutásért játszottak, ám a továbbjutás a Király Kupában két mérkőzésen dől el. Ezért nincs igazi jelentősége annak, hogy a Real Madrid, nyolc alapjátékosa nélkül, csak 1-1-re végzett a harmadik ligás Écija otthonában.

Más kérdés, hogy a Sevilla környéki kiscsapat ezen a találkozón győzelmet érdemelt volna - és hogy lehet a Madrid bármennyire tartalékos, a középpályás- és a csatársorba így is világklasszisok (Beckham, Cassano, Reyes, Ronaldo) jutottak.

A Barcelona is tartalékosan, például Ronaldinho, Messi és Deco nélkül állt ki az ugyancsak katalán Badalona ellen. A Barça alkalmasint már az első találkozón eldöntötte a továbbjutást kérdését, miután az az El Clásicót követően sokat kritizált Gudjohnsen két góljával 2-1-re nyert.

A sztárcsapatok közül az Atlético Madrid kapta a legnagyobb pofont, saját pályáján, a Vicente Calderón stadionban, 1-0-ra kikapott a Levantétól.

Sir Alex: az ellenfél volt a jobb!

Angliában a Ligakupáért játszottak a csapatok. A Chelsea 2-0-ra nyert Blackburnben. A "kékek" edzői stábja az első gólt szerző Joe Cole-t ünnepelte, aki sérülése után először játszott a kezdőcsapatban.

A Manchester United csak hosszabbításban gyűrte le 2-1-re a Crewe Alexandrát. A győztes gólt a 118. percben lőtte a csereként beállt Kieran Lee.

Sir Alex Ferguson sportszerűen elismerte, szerencséjük volt, a Crewe jobban játszott. Igaz, a ManU tulajdonképpen a tartalékjaival állt fel: Kuszczak - Gray, majd Lee 77., Brown, Silvestre, Heinze - Marsh, majd Barnes 46., helyette Shawcross 103., David Jones, Ritchie Jones, Richardson - Smith, Solskjaer.

A Liverpool erősen tartalékosan állt ki a Reading ellen, de így is vezetett a 75. percben 3-0-ra. Az utolsó negyedórában a vendégek három gólt is szereztek - ám a "vörösök" szerencséjére ez is kevés volt, miután 3-1-nél Peter Crouch megint meglőtte a maga gólját.

Wiltord megmentette a Lyont

Franciaországban az Olympique Lyon - az eltiltott Juninho és a legutóbbi bajnokin súlyos sérülést szenvedett Fred nélkül - a 89. percben még vesztésre állt a Paris-SG ellen, a Ligakupában.

Sylvain Wiltord azonban két perc alatt két gólt szerzett, és ezzel továbbjutotta az ebben a szezonban eddig egy mérkőzése kivételével minden mérkőzést megnyert Lyont.

Címlapról ajánljuk

Komoly lépést tehet a negyeddöntő felé a női kézilabda-válogatott – élőben

Angola ellen játszik a magyar női csapat a harmadik csoportmérkőzésen az olimpián.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.30. kedd, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×