eur:
394.48
usd:
364.46
bux:
73764.15
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

Raúl el akart menekülni a Real Madridból

A Real Madrid három éve nem aratott olyan fontos és értékes győzelmet, mint vasárnap az év szuperrangadóján, a Barcelona ellen. A 2-0-s győzelem óta minden megváltozott a királyi klubnál. Abban is, hogy nyilvánosságra jutottak olyan "titkok", amikről a mérkőzés előtti hetekben senki sem beszélt.

Ramón Calderón, a klub elnöke elárulta, a csapat minden tagját nagyon megviselte az El Clásico előtti bajnoki fordulóban a Getafétől elszenvedett vereség. Fabio Capello, a "fehérek" olasz edzője hosszasan elbeszélgetett a csapattal, s meghozta a legnehezebb döntést: változtatott addig meggyőződésén belátta, hogy Ivan Helguerának és Robinhónak a kezdő tizenegyben a helye.

Egy brazil nem jó cserének

Utóbbi esetében például hallgatott azokra a véleményekre, amelyek szerint egy brazil játékos a legritkább esetben tudja a kispadról beszállva képességei maximumát nyújtani. A brazilok varázsolni tudnak - de csak akkor, ha érzik a szeretet, a bizalmat. Hajdanán Ronaldo ezek hiánya miatt hagyta el a Barcelonát és az Intert is - s ezért szenvedett Robinho is.

A kapitány el akarta hagyni a süllyedő hajót

Calderon elnök elárulta azt is: a csapatkapitány, Raúl a Getafe elleni vereség után azt fontolgatta, hogy befejezi a futballt. Visszavonul. "Raúl elmondta, hogy nagyon megviselte a vereség. Fizikailag rosszul érezte magát, napokon keresztül nem tudott aludni. Azt mondta, úgy gondolta, ha nem változik semmi, kéri a szerződése felbontását, s befejezi pályafutását."

Raúl megtáltosodott

A Madrid szerencséjére minden jóra fordult. Raúlt mintha kicserélték volna. Gólt szerzett Bukarestben a Bajnokok Ligája-mérkőzésen, s ő fejelte a kapuba a labdát a Barcelona ellen, az El Clásico harmadik percében.

A válogatott csak vele érdekes

Calderón egy pillanatig sem titkolja: számára Raúl nem egy a játékosok közül. Õ a klub szimbóluma. S bár a hónap elején Luis Aragonés kihagyta a válogatottból - Raúl tíz év után először hiányzott a keretből formahanyatlás miatt -, most a spanyol sajtó biztosra veszi, hogy hogy hamarosan visszakerül. Calderón is bízik ebben. Azt mondta: "Jövő márciusban megpróbáljuk a Bernabéuba hozni a spanyol válogatott a dánok elleni mérkőzését. De ez csak akkor érdekel minket, ha Raúl is játszhat!"

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Robert Fico figyelmeztetett, Szlovákia nagyon megnehezítheti az ukránok dolgát

Robert Fico figyelmeztetett, Szlovákia nagyon megnehezítheti az ukránok dolgát

Ha rövidesen nem indítják újra az orosz kőolaj tranzitját Ukrajnán keresztül, akkor a pozsonyi Slovnaft finomító nem szállít több gázolajat Ukrajnába, ami az ország fogyasztásának tizedét fedezi – közölte Robert Fico szlovák miniszterelnök, és megismételte, hogy a kormánya kitart a korábbi lépései és kijelentései mellett.

Kökény Beatrix: A mostani generáció már lazább, nem izgulják túl

A korábbi Európa-bajnok, olimpiai és világbajnoki ezüstérmes kézilabdázó szerint a mostani női válogatottnak már megvan a hite, mentális is erősebb. Párizsban beszélt arról is, milyen meccsre számít Angola ellen és hogyan élte meg gyermeke, Imre Bence berobbanását.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.30. kedd, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×