eur:
394.52
usd:
364.45
bux:
73793.55
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

Egy versenyautót kapott ajándékba a friss nyugdíjas

Vasárnap óta Michael Schumacher a világ leggazdagabb negyven alatti nyugdíjasa. A Forma-1 hétszeres világbajnoka Brazíliában ugyan nem tudta megszerezni élete nyolcadik vb-elsőségét, de még irigyeit és rosszakaróit is elkápráztatta versenyzésével. Ám az a Schumi a múlté. Immár egy új született.

Vajon mihez kezd a pályafutása során a becslések szerint több mint 650 millió dollárt keresett, s ezzel vasárnapig az aktív sportolók között Tiger Woods mögött a második helyen álló német pilóta?

"Talán ülök majd a tévé előtt, s nézem a gyerekeimmel a futamokat" - tervezgetett Michael Schumacher.

Minden idők legeredményesebb Forma-1-es versneyzője többet egyelőre nem tud biztosan, ha csak azt nem: biztosan nem fogja megváltoztatni a döntését, versenyzőként nem tér vissza a Forma-1-be.

A család nem bánja

Nem titkolta, a családja, Corinna, a lánya és a fia, illetve az édesapja egyáltalán nem bánta, hogy véget ért a versenyzői karrier. "Azt hiszem, apám jobban izgult, mint én, a szíve már megint a torkában dobogott. De ennek most már vége, új élet kezdődött mindannyiunk számára" - mondta.

A nyugdíjas évek első éjszakáját, még São Paulóban a Ferrari szervezte meg története legeredményesebb pilótája számára. Egy olasz vendéglőben mulatott a csapat kivilágos kivirradtig.

Megkapta a Ferrarit

A falakat Schumacher képeivel díszítették fel, s felszolgálták az ünnepelt kedvencét: tésztába töltött tenger gyümölcseit, mozzarellával. A Ferrari gáláns búcsúajándékkal lepte meg Schumachert: a német sztár megkapta az F248-ast, azt a Ferrarit, amellyel versenyzői pályafutása utolsó köreit futotta.

Németországban máris azt találgatják, mit veszített a Forma-1 Schumacher visszavonulásával. Schumi hazájában rekordnézetséget hozott a brazíliai futam, 13,5 millióan figyelték a televíziós közvetítéseket. Schumacher visszavonulásával mindkét német televíziós csatorna jelentős veszteséggel számolhat.

Zuhanó reklámárak

Schumi nélkül a Forma-1 olcsóbb lett, tévés szakértők szerint a reklámárak például legalább 30 százalékot esnek majd. A São Pauló-i futam alatt egy 30 másodperces reklámbetét 117 ezer euróba, azaz közel 30 millió forintba került.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Robert Fico figyelmeztetett, Szlovákia nagyon megnehezítheti az ukránok dolgát

Robert Fico figyelmeztetett, Szlovákia nagyon megnehezítheti az ukránok dolgát

Ha rövidesen nem indítják újra az orosz kőolaj tranzitját Ukrajnán keresztül, akkor a pozsonyi Slovnaft finomító nem szállít több gázolajat Ukrajnába, ami az ország fogyasztásának tizedét fedezi – közölte Robert Fico szlovák miniszterelnök, és megismételte, hogy a kormánya kitart a korábbi lépései és kijelentései mellett.

Kökény Beatrix: A mostani generáció már lazább, nem izgulják túl

A korábbi Európa-bajnok, olimpiai és világbajnoki ezüstérmes kézilabdázó szerint a mostani női válogatottnak már megvan a hite, mentális is erősebb. Párizsban beszélt arról is, milyen meccsre számít Angola ellen és hogyan élte meg gyermeke, Imre Bence berobbanását.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.30. kedd, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×