eur:
393.26
usd:
353.81
bux:
0
2024. szeptember 6. péntek Zakariás

Ismét felfüggesztették az indiaiakat

Négy doppingvétség miatt az Indiai Súlyemelő Szövetséget egy évre felfüggesztette a nemzetközi szövetség (IWF).

Az eltiltás 2006 márciusában kezdődött, ugyanis akkor a melbourne-i brit Nemzetközösségi Játékokon ketten buktak le sztanozalol használatával, míg nem sokkal korábban másik két emelőnek is pozitív eredményt hozott a doppingtesztje.

A tagszövetséget már márciusban felfüggesztette az Aján Tamás vezette szervezet, viszont a szankció időtartamáról csak most döntött.

Az ítélet igen enyhének tekinthető, hiszen az indiai versenyzőket akár öt évre kizárhatták volna a nemzetközi viadalokról, mivel két éven belül másodszor függesztették fel az ázsiai ország tagszövetségét a doppingesetek miatt. A mostani eltiltás révén csak az idei Ázsiai Játékokról fognak hiányozni az indiai súlyemelők.

A budapesti székhelyű nemzetközi szövetség pénzbírsággal és/vagy egy-, illetve kétéves eltiltással szankcionálja azt a szövetséget, amelynek legalább három sportolóját egy naptári idényben doppingoláson érik.

Címlapról ajánljuk
Hatalmas változások zajlanak most a Balkánon
Migráció

Hatalmas változások zajlanak most a Balkánon

A Migrációkutató Intézet legfrissebb elemzése szerint Olaszország, Szlovénia és Horvátország államközi együttműködése arra példa, hogy a nemzetállamok regionális alapon is megosztják erőforrásaikat, illetve közösen lépnek fel az irreguláris migráció elleni küzdelemben.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×