eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária

A meccs legjobb pillanata: sárga lap a saját csapatnak

Mintegy 25 ezer amerikai szurkoló érkezett hétfőn Gelsenkirchenbe, hogy megnézze csapata első, Csehország elleni mérkőzését. Ez is bizonyítja, hogy a futball európai változata sokakat érdekel a tengerentúlon, bár egyeseknek még nem sikerült tökéletesen megértenie a szabályokat.

"Engem nem érdekel a Dallas-Miami NBA-döntő, én nem vagyok oda az NHL-fináléért, minket egyetlen dolog izgat, a futball" - mondta egy Los Angelesből érkezett szurkoló a mérkőzés előtt.

A drukkernek azonban nem sok sikerélménye lehetett, az amerikai válogatottnak Claudio Reyna kapufáján kívül momentuma sem volt a 3-0-s cseh sikert hozó mérkőzésen; legfeljebb a sorozatos szabálytalanságokkal tűntek ki a tengerentúliak.

A stadionban tapasztaltak alapján úgy tűnik, a lelkes amerikai közönség egy része még nem érti igazán a futballt. Erre utalt többek között az, hogy az első félidőben nagyobb taps köszöntötte Onyewu sárga lapját, mint Reyna kapufáját.

Ezen kívül minél nagyobbat estek a játékosok, annál hangosabb hörgés hallatszott az amerikai szektorból, hiszen a közönség az amerikai futballon szocializálódott.

Az biztos, hogy a legnépszerűbb amerikai gyorsétteremlánc jól járt, a mérkőzés után a bejárata előtt hosszú sor kígyózott. Az amerikai rajongók hamburgerbe fojtották bánatukat, miközben a szemközti oldalon a csehek itták vidáman a sört.

Címlapról ajánljuk
Svédország meglepően kemény lépésre szánta el magát

Svédország meglepően kemény lépésre szánta el magát

Svédország bekeményít a gyerekek és fiatalok mobilhasználatával szemben. A héten kiadott új ajánlások szerint kétéves korig nem is láthat képernyőt egy gyermek, de még az idősebbek számára is csak néhány órányi mobilozást kellene engedni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 8. 15:18
×
×
×
×