eur:
396.21
usd:
354.7
bux:
74905.79
2024. szeptember 27. péntek Adalbert

Räikkönen Klient hibáztatja kieséséért

Csalódottan zárta a Forma-1-es Malajziai Nagydíjat a McLaren-istálló. A kolumbiai Juan Pablo Montoya negyedik lett, de esélye sem volt a dobogóra állni, a finn Kimi Räikkönen versenye viszont csak fél percig tartott.

A tavalyi világbajnokság ezüstérmese azután esett ki, hogy a Red Bull osztrák pilótája, Christian Klien hátulról belement McLarenjébe, amelynek eltört a hátsó felfüggesztése, irányíthatatlanná vált, majd kicsúszott.

Maga Räikkönen az osztrák versenyzőt okolja a történtekért. A finn klasszis Klien "óriási hibájáról" beszélt a futam utáni hivatalos nyilatkozatában. A Red Bull pilótája ugyanakkor úgy látja, hogy ez csak egy szokványos versenybaleset volt, a két Mclaren mellett neki már nem maradt hely.

Némiképp meglepő, hogy a McLaren-Mercedes vezetői is ellentésen ítélik meg Räikkönen kiesését. Ron Dennis csapatfőnök mérgesen hangsúlyoszta, hogy Klien egy buta manőverre készült a nehéz hajtűkanyarban, a Mercedes sportigazgatója viszont megértőbb volt.

Norbert Haug szerint egyszerűen csak túl sok autó volt abban a kanyarban. A sportigazgató úgy látja, hogy egy előkelőbb rajtpozícióval elkerülhető lett volna a baleset.

A McLaren-Mercedes annak egyébként örülhet, hogy motorhiba nélkül zárta az év első két versenyét. Az előszezon hibasorozata után ez azért is meglepő, mert a riválisok rendre szenvedtek a V8-as erőforrásokkal.

Montoya elégedetten nyilatkozott a megszerzett negyedik helyről. Valós potenciálját ugyanakkor nem tudta megmutatni az autónak, mert az első szett abroncsa nem volt tökéletes, a motor megfelelő hűtése miatt pedig némileg csökkentettek a leszorítóerőn, ezzel pedig lassabbá vált a McLaren.

A csapat egyébként megújuló csomaggal érkezik Melbourne-be, javítanak a kasztnin, a hajtőművön és a motoron is. Ron Dennis azt ígérte, hogy futamról futamra jobbak lesznek.

A csapatfőnök emlékeztetett arra, hogy tavaly hat hónap alatt jelentősen gyorsult az autó, a szezon második harmadától pedig egyértelműen a McLaren autói voltak a leggyorsabbak. A wokingiak egyébként szinte minden évben rengeteget fejlődnek a többi csapathoz viszonyítva a szezonnyitóhoz képest. Más kérdés, hogy többször is csapnivaló kezdéssel rukkoltak elő.

A csapat tavaly azért bukta el a világbajnoki címeket, mert a közepes eredményt hozó Európán kívüli futamok után rengeteg technikai hibával küszködött, ráadásul Räikkönen és Montoya többször is rendkívül balszerencsés volt. A McLaren most is hátrányban van a Renault-val szemben, de a különbség kisebb mint egy évvel ezelőtt a Malajziai Nagydíj után.

Címlapról ajánljuk
Kormányválság alakult ki Csehországban, koalíciós tárgyalások jönnek

Kormányválság alakult ki Csehországban, koalíciós tárgyalások jönnek

Azután, hogy Petr Fiala miniszterelnök kedden bejelentette, meneszteni kívánja a kabinetből Ivan Bartos kalózpárti kormányfőhelyettest és regionális fejlesztési minisztert, mert nem elégedett a munkájával, a Kalózpártnál "robbant a bomba". Bartos szerint Fiala megszegte a koalíciós szerződést.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.27. péntek, 18:00
Steinbach József
a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke
Megváltoztatja nukleáris doktrínáját Oroszország, Vuhledárban folynak a harcok – Háborús híreink csütörtökön

Megváltoztatja nukleáris doktrínáját Oroszország, Vuhledárban folynak a harcok – Háborús híreink csütörtökön

Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdán bejelentette, megváltoztatja Oroszország nukleáris doktrínáját, kifejezetten azzal a céllal, hogy szükség esetén atomcsapást tudjon mérni Ukrajnára. Eszerint nukleáris csapással lenne sújtható egy olyan agresszor állam is, amely nem rendelkezik nukleáris fegyverrel, de egy másik, atomfegyverekkel rendelkező ország támogatását élvezi. Utóbbi az Egyesült Államokra és Ukrajnára vonatkozhat. Orosz jelentések szerint újabb két települést foglaltak el Donyeck megyében, és már az egykor 14 ezres város, Vuhledár belterületén folynak a harcok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×