eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 29. szombat Péter, Pál
Tompos Kátya színésznő énekel a Like a rolling stone koncerten a 11. Ördögkatlan Fesztivál második napján Nagyharsányban 2018. augusztus 1-jén.
Nyitókép: MTI/Sóki Tamás

Sikeres volt az adománygyűjtés Tompos Kátya gyógykezelésére

A színésznő ritka daganatos betegségben szenved. A friss hírek szerint a május 25-én tartott jótékonysági gálán összegyűlt a pénz a kezelésére.

Korábban az Infostart is beszámolt róla, hogy Tompos Kátya Jászai Mari-díjas színésznő két éve küzd egy daganatos megbetegedés ritka változatával. A betegség kezelése Magyarországon nem lehetséges, viszont a külföldi gyógykezeléseket az állam nem finanszírozza, és az eddigi költségek felemésztették a 41 éves színésznő tartalékait.

Tompos Kátya kérésére korábban nem beszéltek egészségi állapotáról, ám ő és családja május elején a nyilvánossághoz fordult segítségért. "Egyrészt Szeretünk, Kátya" címen jótékonysági gálát szerveztek, amelyre 2024. május 25-én került sor a Szegedi Nemzeti Színházban.

A fellépők között volt Udvaros Dorottya, Für Anikó, Hrutka Róbert, Dolhai Attila, Falusi Mariann. A bevétel teljes mértékben a színésznő gyógykezelési alapjába került

- számol be róla az Index.

A Story magazin azt is megírta, hogy csaknem 700 fős közönség gyűlt össze a gálán, és ennek köszönhetően össze is gyűlt a további kezeléshez szükséges pénzalap.

Hrutka Róbert Artisjus-díjas zenész, zeneszerző, producer, az est egyik fellépője és szervezője azt nyilatkozta: "Nemcsak erre a gyógykezelésre gyűlt össze, hanem lehet, hogy még egy olyan drágább kezelésre is, amiről nem is álmodtunk. Ez tényleg olyan, mintha az ország összefogott volna valakiért. Az emberek megmutatták, hogy össze tudnak tartani, még ebben a fura világban is".

A zenész azt is elárulta, hogy Tompos Kátya jelenleg immunterápiát kap, ami nagyon megviseli a szervezetét.

A jótékonysági gálaest ötlete alapján máshol is szerveződtek koncertek, előadások a színésznő támogatására: Lackfi János legújabb, Medveles című bemutatójának bevételét az alkotócsapat teljes egészében Tompos Kátya gyógykezelésére ajánlotta fel.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Béketervet készít Ukrajna a háború befejezésére, az orosz hadsereg elfoglalta Razdolivkát – Híreink az ukrajnai háborúról szombaton

Béketervet készít Ukrajna a háború befejezésére, az orosz hadsereg elfoglalta Razdolivkát – Híreink az ukrajnai háborúról szombaton

Hammer típusú okosbombával támadták az ukrán légierő tagjai az oroszországi Belgorod megyét. Mindeközben Csasziv Jar heves ostrom alatt áll, termobárikus fegyverekkel lőtték a várost. Tegnap délutánra az orosz hadsereg elfoglalta a donyecki Razdolivkát, a közép-ukrajnai Dnyipro városában pedig orosz rakétacsapás ért egy kilencemeletes lakóépületet. Tegnap újabb villámszankciókról döntött az EU az oroszok ellen, az amerikai hadsereg pedig 4,5 milliárd dollár értékű többéves szerződést ítélt oda a Lockheed Martinnak. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×