Infostart.hu
eur:
382.2
usd:
328.23
bux:
108922.07
2025. december 7. vasárnap Ambrus
Nyitókép: Pixabay

Pezsgőversenyt nyert a Törley Franciaországban

Hatalmas bravúrt ért el a Törley "Hungaria Rosé Extra Dry" pezsgője Franciaországban. Az ital öt egymást követő évben nyert el aranyérmet a világ egyik legjelentősebb pezsgőversenyén. Arról, hogy miért különleges ez a pezsgő, Koczuba Róbertet, a Törley Pezsgő Pincészet pezsgőmesterét kérdeztük.

Többféle szőlőt használtak a franciaországi pezsgőversenyt nyert, 10-12 hónapos palackos érlelésű Törley-pezsgő (Hungária rosé extra dry) megalkotásához (pinot noir, syrah, chardonnay, zöldveltelini, zenit).

"Ez a 10-12 hónapos palackos érlelés ad neki egy olyan ízvilágot, ami a kék szőlőből származó gyümölcsös ízvilágot nagyon szépen kiegészíti" - tudta meg az InfoRádió Koczuba Róberttől, a Törley Pezsgő Pincészet pezsgőmesterétől.

Hogy mitől jó egy pezsgő, arról azt mondta, sokféle szempont van,

  • szín
  • illat
  • íz
  • komplexitás.

"Mindenki mást szeret, különböző technológiákkal is készülnek a pezsgők, tartályban és palackban is lehet készíteni. A tartályos pezsgők könnyedek, gyümölcsösek, míg a palackban erjesztett és érlelt pezsgők inkább az érleltebb ízvilágú pezsgők. Mindkét technológiával lehet olyat készíteni, amely versenyeken arany- vagy ezüstérmet nyerhet" - világított rá.

A Törley 30 országba szállít pezsgőt, és úgy látja, ismerik a magyar pezsgőket a világban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Vinkó József: én is megdöbbentem, milyen titkokat, rejtett történeteket mutatnak Budapest egyes gasztrohelyei

Vinkó József: én is megdöbbentem, milyen titkokat, rejtett történeteket mutatnak Budapest egyes gasztrohelyei

Nagyon is létezik gasztroturizmus – mondta Vinkó József, a Magyar Konyha magazin főszerkesztője az InfoRádió Aréna című műsorában, és felhívta a figyelmet újonnan összeállított gasztroséta helyekre. Beszélt arról is, hogy a hozzánk látogató külföldiek hetven százaléka milyen ételt keres, és hogy leáldozik-e a fine dining csillaga. Megtudhattuk tőle azt is, miért „házasítják” a japán és a perui konyhát.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2025.12.08. hétfő, 18:00
Szlávik János
a Dél-Pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×