eur:
393.07
usd:
363.24
bux:
72351.87
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
A Benyovszky Móric születésének 280. és halálának 235. évfordulója alkalmából rendezett Benyovszky-emlékév megnyitóján kibocsátott emlékbélyeg a Fővárosi Állat-és Növénykert Madagaszkár-házának kertjében 2021. május 25-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Figyel a kormány a bélyeggyűjtőkre

Erről Nyitrai Zsolt miniszterelnöki főtanácsadó beszélt, miután a bélyeggyűjtők szervezetének vezetőivel tárgyalt.

A bélyeggyűjtők és az őket tömörítő szervezetek komoly szerepet játszanak nemzeti történelmünk, kultúránk megőrzésében, ezért a kormány kiemelt figyelmet fordít rájuk is kultúrpolitikájában - közölte pénteken az MTI-vel Nyitrai Zsolt, a miniszterelnök főtanácsadója, aki a héten a Magyar Bélyeggyűjtők Országos Szövetsége (MABÉOSZ) helyzetéről, jövőjéről tárgyalt a szervezet vezetőivel.

Közleménye szerint Magyarországon csaknem harmincezerre tehető a bélyeggyűjtők száma, akiknek legjelentősebb civil szervezete a MABÉOSZ.

A miniszterelnöki biztos kiemelte: eddig a legjelentősebb közösen elért eredmény a területen, hogy 51 év után sikerült megvalósítani a tavaly 44 ország részvételével megrendezett, HUNFILEX 2022 elnevezésű bélyeg-világkiállítást a kormány kiemelt támogatásával.

A szerdai egyeztetésen részt vett Polgár László, a szövetség elnöke, Tisoczki Hajnalka ügyvezető igazgató és Erőss Tamás, a felügyelő bizottság elnöke is. A közlemény szerint a szervezet elnöke elmondta, hogy

több olyan pont van, amelyekben a jövőben is együtt kívánnak működni a Miniszterelnöki Kabinetirodával.

Ezek közül kiemelten fontos a MABÉOSZ számára, hogy legyenek, akik tovább viszik a bélyegek gyűjtése iránti szenvedélyt. Mindenképpen szükséges, hogy bemutathassák minél több platformon a fiatalok számára ennek szépségét, és vonzóvá tegyék számukra ezt a szabadidős, értékőrző tevékenységet, ezzel is elősegítve a szervezet taglétszámának gyarapodását.

A tárgyaló felek közös rendezvényekkel is segítik a célok elérését, Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója évében például a költővel kapcsolatos tematikájú bélyegek kiállítását tervezik. Közös törekvés továbbá, hogy a Magyar Postával régóta fennálló jó és eredményes kapcsolatot még tovább erősítsék - olvasható a közleményben.

A MABÉOSZ delegációja és a miniszterelnöki biztos megállapodott abban, hogy a korábban kialakított partneri kapcsolatot ápolni és lehetőség szerint még tovább fejleszteni kell, ezért a közeli jövőben együttműködési megállapodást kötnek, amelyben rögzítik a közös célokat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Felfordulás és káosz jöhet Európa egyik vezető hatalmában – Megállíthatja-e szélsőjobbot a „republikánus front”?

Felfordulás és káosz jöhet Európa egyik vezető hatalmában – Megállíthatja-e szélsőjobbot a „republikánus front”?

Július 7-én tartják a francia nemzetgyűlési választások második fordulóját, amelynek legnagyobb kérdése, hogy a Marine Le Pen-féle Nemzeti Tömörülés és szövetségesei megszerzik-e az abszolút többséget, azaz a 289 képviselői helyet. A radikális jobboldali párttal szemben hatalmas visszalépési hullám zajlott le az Új Népfrontban egyesült baloldal, illetve az Emmanuel Macron elnök mögött álló centrista blokk képviselőjelöltjei között, ami könnyen meghiúsíthatja Le Pen álmait a kormányrúd megszerzésére.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 3. 10:11
×
×
×
×