eur:
394.63
usd:
364.53
bux:
71150.53
2024. július 9. kedd Lukrécia
Bodrogi Gyula, Kossuth-díjas színművész, a nemzet színésze, a világkiállítás nagykövete az Egy a Természettel Vadászati és Természeti Világkiállításon rendezett kerekasztal-beszélgetésen a budapesti Hungexpón 2021. október 9-én.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Bodrogi Gyula reméli, ott folytathatja a nyári szünet után, ahol abbahagyta

Bodrogi Gyula az otthonában gyógyul. Mint ismeretes, május végén az intenzív-osztályt is megjárta a 88 éves színész, ám az orvosoknak köszönhetően javul az állapota.

„Évtizedes szokásom a keresztrejtvény-fejtés, mellette pedig régi filmeket, ismétléseket nézek a televízióban. Sokat sétálgatok, és már a szerepeimet is elővettem, készülök az őszi színházi évadra” – nyilatkozta a Mandinernek Bodrogi Gyula, aki reméli, az egészségi állapota megengedi, hogy visszatérhessen a József Attila Színházba.

Mint mondta, ő is megijedt, amikor még májusban rosszul lett, és azt is tudja, kinek köszönheti, hogy a gyógyulás útjára lépett: „Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora, régi barátom, igazi csodát művelt. Neki köszönhetem, hogy javulok, meg a drága feleségemnek, Angélának, aki állandóan mellettem van.”

A színész örömmel újságolta a lapnak azt is, hogy amikor elhagyhatta a kórházat, a többi beteg megtapsolta. A kérdésre, hogy minek köszönheti, hogy ennyire kedvelik az emberek, szerényen válaszolt: „Nem tudom az okát, de elraktározom magamban ezeket a jó érzéseket” – fogalmazott a Kossuth-díjas Bodrogi Gyula, aki szerint 88 évesen már nincs sok mindenre biztosíték az ember életében, de reméli, hogy a nyári szünet után ott folytathatja, ahol abbahagyta, a színpadon, bár ő is látja, egyre kevesebb korábbi játszótársa él.

A Kossuth-díjas színész szerint „ott fent”, előre leosztják a „szerepeket”, s úgy tűnik, neki hosszú életet írt elő a Teremtő.

Címlapról ajánljuk
Németország szerint Európa nyert Franciaországban, de a káosz korszaka jön

Németország szerint Európa nyert Franciaországban, de a káosz korszaka jön

Német kormánypárti és konzervatív ellenzéki visszafogott derűláttással értékelték a francia nemzetgyűlési választások eredményét. Általános megítélés szerint az eredmény jó hír Európának, ugyanakkor Franciaország nehéz időszak előtt áll. Eltérő ugyanakkor Emmanuel Macron szerepének megítélése.

Megvannak az új Patrióták Európáért-frakció céljai a következő öt évre

Megalakult a Patrióták Európáért európai parlamenti frakciója, mely 12 európai tagállam 84 képviselőjét foglalja magába; célja, hogy változást hozzon az uniós politikában - mondta Gál Kinga, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselőcsoportjának elnöke Brüsszelben, a pártcsoport EP-frakciójának alakuló ülését követően.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.09. kedd, 18:00
Kalas Vivien
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont Európa Stratégia Kutatóintézet főreferense
Vegyes zárás az amerikai tőzsdéken

Vegyes zárás az amerikai tőzsdéken

Jelentősen alulteljesítő ma az egyébként vegyes európai hangulatban a magyar tőzsde, miután a kormányinfón ma bejelentették, hogy új különadókat vezet be a kormány. A bankszektorban nem változik a bankadó mértéke, de megemelik a tranzakciós illetéket és "devizaváltási illeték" néven egy teljesen új adót is kivetnek. "Az energiaszektorra és a multinacionális cégekre kivetett extraprofitadó – ide értve a kiskereskedelmi adót is – nem csökken" - derült ki a mai kormányinfón. A bejelentések hatására nem meglepő módon esik az OTP és a Mol árfolyama.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×