eur:
393.11
usd:
363.57
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nemcsák Károly Konrád szerepében a Gyertyák csonkig égnek című színdarab fotóspróbáján a budapesti József Attila Színház Stúdiójában 2018. október 9-én. Márai Sándor azonos című művének színpadi adaptációját Csiszár Imre rendezésében október 12-én mutatják be.
Nyitókép: MTI Fotó: Mónus Márton

Nemcsák Károly visszavonul az igazgatói pozícióból

Amint lejár igazgatói megbízása a József Attila Színházban, már csak hivatásának kíván élni a Jászai-díjas művész.

A Hirado.hu foglalta össze azt a Nemcsák Károllyal készült portréinterjút, amelyet a Jászai-díjas színész, a József Attila Színház igazgatója adott a közmédiának.

Ebben Nemcsák Károly kijelentette, amint igazgatói megbízatása lejár, visszavonul, csak játszani fog, "terápiás" jelleggel, és a foci is marad - 1981 óta futballozik a színészválogatottban.

"Az életem nagy részét színészként töltöttem. Egykori tanárom, Békés András mindig azt mondta, hogy ez egy hosszútávú pálya, amit az ember halála napjáig tanul. Magamban már eldöntöttem, és remélem, lesz erőm is megtenni, hogy a harmadik ciklusom után visszavonulok mint igazgató. Ez nem jelenti azt, hogy színészként ne dolgoznék tovább” - mondta.

Jelenleg a színházi vezetés mellett - harmadik ciklusát tölti - a Portugál című vígjátékban játszik is, egy kocsmárost alakít.

A József Attila Színház épülete egyébként bővül és korszerűsödik is.

Címlapról ajánljuk

Lapértesülés: a Schadl-ügy egyik tanúja vesztette életét az Árpád hídi tragédiában

B. Ervin a Suzukiban ült, hírek szerint az élettársával, mindketten azonnal meghaltak. A férfit korábban Schadl György biztatta arra, hogy pályázzon végrehajtónak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 3. 10:11
×
×
×
×