eur:
392.97
usd:
363.49
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nyitókép: Pixabay

Sértő tartalomra figyelmeztet a Disney a Muppet Show epizódjai előtt

A műsorokban negatív megvilágításban ábrázolnak embereket, kultúrákat. Ezek a sztereotípiák régen és most is helytelenek – figyelmeztet a médiacég.

Péntek óta elérhető a Disney streaming szolgáltatásában a népszerű bábsorozat a Muppet Show öt évadja. A cég az epizódok előtt figyelmeztető üzenetben jelzi, hogy a tartalom egyesek számára sértő lehet. A médiacégek hasonló figyelmeztetéseket tesznek közzé az erőszakot vagy szexualitást ábrázoló tartalmak előtt – írja a hirado.hu.

A streaming szolgáltatásban előretörő cég elérhetővé tette az ikonikus műsor öt évadát, lehetővé téve a nézők számára, hogy havi 6,99 dollárért cserébe élvezettel nézhessék Kermitet, a békát, Miss Piggyt, Fozzie Beart és híres vendégeiket.

A műsorokban negatív megvilágításban ábrázolnak embereket, kultúrákat. Ezek a sztereotípiák régen és most is helytelenek – erre figyelmeztetnek minden epizód előtt. A cég közleményéből kiderül, hogy ahelyett, hogy eltávolították volna ezeket a részeket, inkább megtartották, hogy „tanuljunk belőlük” és „együtt egy befogadóbb jövőt teremtsünk" – áll a részek előtt figyelmeztető szövegben.

Arra nem tér ki a közlemény, hogy mi az pontosan amit a Disney sértőnek tart. A The New York Post szerint néhány megformált karakter és azok bemutatása szolgáltathat indokot. A műsorokban feltűnnek indián, közel-keleti vagy ázsiai szereplők.

A figyelmeztetés néhány ikonikus film előtt is megjelenik, beleértve a Macskarisztokratákat, a Dumbót és a Pán Pétert. A világ egyik legnagyobb média- és szórakoztatóipari társasága új tartalmi irányelveket jelölt meg, melyek szerint az 1953-as animációs klasszikus Pán Péter ártalmas lehet. Az ok: faji sztereotípiák megjelenése a mesében – számolt be róla a Daily Mail.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 3. 10:11
×
×
×
×