eur:
394.63
usd:
364.53
bux:
71150.53
2024. július 9. kedd Lukrécia
Nemcsák Károly Konrád szerepében a Gyertyák csonkig égnek című színdarab fotóspróbáján a budapesti József Attila Színház Stúdiójában 2018. október 9-én. Márai Sándor azonos című művének színpadi adaptációját Csiszár Imre rendezésében október 12-én mutatják be.
Nyitókép: MTI Fotó: Mónus Márton

Tíz meg öt: Nemcsák Károly folytatja a munkát a József Attila Színház élén

Az elmúlt két igazgatói ciklus után újabb öt évre Nemcsák Károly kapott megbízatást a József Attila Színház vezetésére. Terveiről, a teátrum jelenéről és jövőjéről is nyilatkozott az InfoRádiónak.

Nemcsák Károly színházigazgató az InfoRádióban úgy vélekedett, hogy sok, korábban megkezdett dolognak a következő időszakban lesz meg a gyümölcse, de már eddig is több olyan programot vittek véghez, ami fontos a József Attila Színház életében. A csapatuk sokat tett azért az elmúlt közel tíz évben, hogy újra jó híre legyen az intézménynek.

2011-ben vette át a színház irányítását Nemcsák Károly, azt mondja, nem gondolta akkor, hogy 180 fokos fordulatot kéne venniük. Úgy látja, attól változott a színház, hogy az elmúlt időszakban ott alkotók ízlése nyomot hagyott.

Szerencsésnek látja, hogy a József Attila Színház repertoárja színes,

nem rétegszínház, nem egy stílus, egy irányzat határozza meg az életüket.

Mint mondta, a szórakoztatás mellett más feladatokat is örömmel végeznek, ilyen a fiatalok színházra nevelése, a határon túli színházakkal való hangsúlyos foglalkozás, és jó pár vidéki színházzal alakítottak ki partneri kapcsolatot, amely által ők is megmutathatják produkcióikat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Németország szerint Európa nyert Franciaországban, de a káosz korszaka jön

Németország szerint Európa nyert Franciaországban, de a káosz korszaka jön

Német kormánypárti és konzervatív ellenzéki visszafogott derűláttással értékelték a francia nemzetgyűlési választások eredményét. Általános megítélés szerint az eredmény jó hír Európának, ugyanakkor Franciaország nehéz időszak előtt áll. Eltérő ugyanakkor Emmanuel Macron szerepének megítélése.

Megvannak az új Patrióták Európáért-frakció céljai a következő öt évre

Megalakult a Patrióták Európáért európai parlamenti frakciója, mely 12 európai tagállam 84 képviselőjét foglalja magába; célja, hogy változást hozzon az uniós politikában - mondta Gál Kinga, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselőcsoportjának elnöke Brüsszelben, a pártcsoport EP-frakciójának alakuló ülését követően.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.09. kedd, 18:00
Kalas Vivien
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont Európa Stratégia Kutatóintézet főreferense
Vegyes zárás az amerikai tőzsdéken

Vegyes zárás az amerikai tőzsdéken

Jelentősen alulteljesítő ma az egyébként vegyes európai hangulatban a magyar tőzsde, miután a kormányinfón ma bejelentették, hogy új különadókat vezet be a kormány. A bankszektorban nem változik a bankadó mértéke, de megemelik a tranzakciós illetéket és "devizaváltási illeték" néven egy teljesen új adót is kivetnek. "Az energiaszektorra és a multinacionális cégekre kivetett extraprofitadó – ide értve a kiskereskedelmi adót is – nem csökken" - derült ki a mai kormányinfón. A bejelentések hatására nem meglepő módon esik az OTP és a Mol árfolyama.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×