eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Fényfestés a pécsi Cella Septichora bejáratán a Múzeumok éjszakáján 2018. június 23-án. A tizenhatodik alkalommal megrendezett eseményen 420 közgyűjtemény 2200 programot kínál országszerte.
Nyitókép: MTI/Sóki Tamás

Utazás, élmény, múzeum – mindenkinek lesz kedvére való

Mintegy 400 intézmény várja a közönséget csaknem 2000 programmal a 17. Múzeumok éjszakáján – mondta Kassai Hajnalka, az Emberi Erőforrások Minisztériumának Múzeumi Főosztályvezetője az InfoRádiónak.

"Minden évben választunk egy mottót a Múzeumok Éjszakájához. Az idei évben ez a #Utazásélménymúzeum mottót kapta. A # arra utal, hogy a múzeumokban egy nagyon komoly digitalizációs munka indult el, amelyek sok esetben éppen a digitalizáció mentén, a műtárgyak digitális bemutatása mentén szervezte meg a programját" – fogalmazott Kassai Hajnalka, aki hozzátette, idén támogatói jegyet is lehet váltani.

Bán Teodóra, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ igazgatója szombati programként a Városmajori Szabadtéri Színpad előadásait is ajánlotta az InfoRádióban. "Hétvégére termesztésen a gyerekekre is gondolunk. A Furfangos Péter, vagy az Egér farkincája zenés mesejátékot láthatják szombat délelőtt 10 óra 30 perckor. De természetesen a felnőttekre is gondolunk, a Városmajori Szabadtéri Színpadon

a Cotton Club Singers összeáll újra

, és elhozzák a 20. század pesti utca dalait egy koncerten" – ismertette.

A Műcsarnokban építészeti filmvetítések mellett Góbi Rita táncelőadása szórakoztatja majd a látogatókat. Emellett interaktív programokkal és koncertekkel várják a közönséget.

Szentendrén három helyszínen

művészeti sétával, kiállításokkal, zenével és tárlatvezetésekkel vár mindenkit a MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. – mondta a szervezet kommunikációs vezetője az InfoRádiónak. "Ez azt jelenti, hogy a MANK Galéria, a szomszédságában található Szentendrei Régi Művésztelepen és a legújabb galériánkban, a szentendrei főtéren található ÚjMűhely Galériaban is várjuk a látogatókat. Ami igazán izgalmas lesz, ami mind a három helyszínünket összeköti, hogy művészeti séta indul kettő órakor az ÚjMűhely Galériánkból, és tart majd a művészeti telepre, ahol bekukkanthatnak a látogatók az alkotók műtermeibe, kérdezhetik őket mindenféle fortélyról, érdekességről " – hívta föl a figyelmet Takács Erzsébet.

A Sziklakórház Atombunker Múzeum egész nap látványos felszíni bemutatókkal és földalatti élménnyel várja a látogatókat.

A

Gül Baba Kulturális Központ koncertekkel, kiállításokkal

és kézműves programokkal kedveskedik az érdeklődőnek az idei Múzeumok éjszakáján – mondta a központ vezérigazgatója az InfoRádiónak. Szalai István hozzátette: a szombati programok délelőtt 10 órától éjjeli egyig tartanak. "A Múzeumok Éjszakája tiszteletére egy harmadik kiállítást is felállítunk a türbe kertben, a türbe körüli Rózsakertben. Itt a Hagia Sophia Múzeumról lehet látni egy nagyon szép tárlatot" – ismertette. A Gül Baba Kulturális Központ és Kiállítóhely szombaton délelőtt 10-től éjjel 1 óráig tart nyitva, a programok 17 órakor kezdődnek.

A Petőfi Irodalmi Múzeumban a többi közt Pál Ferenc atya Szenvedély-Kreativitás-Egyensúly címmel tart előadást este hattól, azután az Esti Kornél zenekar koncertezik. A látogatók ezt követően egy éjszakai barangoláson vehetnek részt a Károlyi-kertben.

A Magyar Mesemúzeumban a gyerekek a Mesebeli 7 próbát és a Greenbox élményfotózását is kipróbálhatják. A Magyar Mezőgazdasági Múzeumban szombaton a kutyáké lesz a főszerep. Az Induljon a puli! című programon az érdeklődők végigjárhatják az interaktív múzeumi élménypályát, de akár a tudásukat is összemérhetik a Legyen Ön is kutyaokos vetélkedőkön.

A fővárosban programokkal várja az érdeklődőket többi között a

Várkert Bazár, a Magyar Nemzeti Múzeum, és a Szépművészeti Múzeum

is. A rendezvénysorozat idei fővárosa Szombathely lesz.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Folytatódnak az orosz bombázások, miközben az ukránok katonai célpontoknak látszó bábukkal próbálkoznak - Háborús híreink vasárnap

Folytatódnak az orosz bombázások, miközben az ukránok katonai célpontoknak látszó bábukkal próbálkoznak - Háborús híreink vasárnap

Az orosz bombázás három civilt ölt meg szombaton Ukrajna déli részén, Herszonban - közölték tisztviselők. Az éjszakai orosz csapások miatt több mint 100 ezer háztartás maradt áram nélkül Észak-Ukrajnában, és megszűnt a vízellátás egy regionális fővárosban - közölték szombaton az ukrán hatóságok. Közben tűz ütött ki egy gázvezetéken a Krímben - közölték vasárnap az oroszok által telepített hatóságok, akik szerint baleset történt, áldozatok pedig nincsenek. Az ukrán légierő parancsnoka mindemellett arról számolt be, hogy erői megtévesztették az orosz csapatokat katonai célpontoknak látszó modellekkel, amelyek ellen az oroszok rakétákat vetettek be. Háborús híreink vasárnap.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×