eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Grincstől Mary Poppinsig - családi filmek ajánlója

Számos családi filmet vetítenek a mozikban – ezek jelentős része a karácsonyi hangulatot idézi, de akadnak más animációs alkotások is, amiket közösen nézhet meg a család.

November végén mutatták be a Disney új karácsonyi moziját, A diótörő és a négy birodalom című alkotást, amelyet Hoffmann meséje ihletett, és Csajkovszkij balettjének jellegzetes dallamai is helyet kaptak benne. A történet szerint a hópelyhek, az édességek és a virágok birodalma hű a nevéhez, viszont a vidámság birodalmának kormányzója, Rőt anyó és hűséges egerei a háború veszélyével fenyegetnek.

Egy karácsonyi álomba csöppenő kislánytól várják a megoldást, aki harcba indul a birodalom megmentéséért, ám az előzetes is inkább kalandfilmeket idéz, mint karácsonyi hangulatot. A színészekre azonban nem lehet panasz: Helen Mirren, Keira Knightley és Morgan Freeman is játszik a filmben.

Grincs, a karácsonygyűlölő különös zöld szőrmók történetét a magyar közönség kevésbé Dr. Seuss könyvéből, mint inkább a Jim Carrey-vel készült korábbi filmváltozatból ismerheti. A minyonos filmeket is jegyző Illumination azonban most elkészítette a mese animációs változatát.

A karácsony ellopására vállalkozó antipatikus főhős hangja az amerikai változatban Benedict Cumberbatch - a magyar szinkronban Nagy Ervin.

A héten érkezik a magyar mozikba a Mary Poppins visszatér. A hat Oscar-díjat bezsebelt Julie Andrews-zal készült film története után járunk több mint húsz évvel, amikor a Banks család ismét segítségre szorul, és az egykori dadus természetesen azonnal ott terem.

Emily Blunt tűnik fel Mary Poppins szerepében, a filmet pedig a musical műfajában már bizonyított Rob Marshall rendezte.

A karácsony mentőakció című francia filmben a lebetegedett manók miatt kerül veszélybe a karácsony. A Télapó így kénytelen az északi sarkról elindulni, hogy patikát keressen. Alain Chabat morcos Télapója mellett az igazán szerethető Audrey Tautou játssza Télanyót.

Decemberben került mozikba a Berg Judit a Nádtenger lakóinak téli életéről szóló meséje, a Lengemesék 2., illetve még mindig műsoron van az Apróláb, amely a magashegyekben élő jetik és egy odatévedő kutató különös barátságáról szól.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×