eur:
394.58
usd:
364.34
bux:
71073.45
2024. július 8. hétfő Ellák
Detroit, 2018. augusztus 13.2011. december 5-én a munka ünnepe alkalmából tartott kampányrendezvényen készített kép Aretha Franklin amerikai soulénekesnőről a Michigan állambeli Detroitban. 2018. augusztus 13-i sajtóértesülések szerint az utóbbi évek során betegségei miatt folyamatosan gyengélkedő 76 éves énekesnő válságos állapotban fekszik detroiti otthonában, családjával és barátaival körülvéve. (MTI/EPA/Jeff Kowalsky) *** Local Caption *** 53313442
Nyitókép: MTI/EPA/Jeff Kowalsky

Jövő héten temetik Aretha Franklint

Augusztus 31-én temetik el Aretha Franklint Detroitban, családja sírhelyén, miután koporsóját két napra nyilvánosan felravatalozzák, hogy a rajongók elbúcsúzhassanak a soul királynőjétől.

A 76 éves Franklin csütörtökön detroiti otthonában hunyt el hasnyálmirigyrákban. Családja a hétvégén szóvivője útján közölte, hogy az énekesnőt a detroiti Woodlawn temetőben helyezik örök nyugalomra augusztus 31-én. A búcsúztatását aznap délelőtt tartják a közeli Greater Grace templomban, ám a szertartáson csak a családtagok és a közeli barátok vehetnek rész.

Aretha Franklin koporsóját ugyanoda temetik, ahol apja, C. L. Franklin tiszteletes, bátyja, Cecil Franklin és lánytestvérei, Carolyn és Erma Franklin nyugszanak.

Az énekesnő koporsóját augusztus 28-án és 29-én a Charles H. Wright Afrikai-Amerikai Történeti Múzeumban ravatalozzák fel Detroitban.

Címlapról ajánljuk
Fogcsikorgató megállapodás Németországban a költségvetésről

Fogcsikorgató megállapodás Németországban a költségvetésről

Hónapok óta zajlott a jövő évi költségvetés tervezetének vitája a német kormánykoalíció három párja között. A szorító egyik sarkában a szociáldemokrata SPD és a Zöldek Pártja, míg a másikban a szabad demokrata FDP, élén a pártelnök-pénzügyminiszterrel, Christian Lindnerrel. A nézeteltérések olykor olyan élesnek tűntek, hogy elemzők a koalíció felbomlását sem zárták ki. A három párt közötti mostani megállapodással ez a veszély egyelőre legalábbis elhárult.

Jön a háborúellenes akcióterv, változik a Babaváró támogatás

A múlt heti két kormányülés döntéseiről tájékoztatott hétfőn Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Vitályos Eszter kormányszóvivő. Szó volt a miniszterelnök váratlan külföldi látogatásairól, a bejelentett védelmi akciótervről és a különadókról, de a benzinárról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Kínai katonák parádéznak a NATO-határán, amerikai fegyverek robbantak Oroszországban - Háborús híreink hétfőn

Kínai katonák parádéznak a NATO-határán, amerikai fegyverek robbantak Oroszországban - Háborús híreink hétfőn

11 napos "terrorelhárító" gyakorlatba kezdtek a kínai és fehérorosz katonák a lengyel határon található Breszt városa mellett. Az orosz külügyi tárca bejelentette: mostanra biztossá vált, hogy amerikai fegyverekkel is lövik Oroszországot. Orbán Viktor magyar miniszterelnök "béketurnéjának" harmadik állomása Peking volt. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×