eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Továbbra is Coco a trónon

Harmadik hete vezeti a halottak világában játszódó családi animációs film, a Coco a kasszasikerlistát az észak-amerikai mozikban.

A Disney-Pixar produkciója a filmstúdió becslése szerint 18,3 millió árbevételt ért el a szerény forgalmú decemberi hétvégén, ezzel amerikai és kanadai összbevétele 135,5 millió dollárra rúg.

A mozis toplista második helyén sem változott a helyzet, a Warner Bros.-DC Entertainment szuperhősmozija, Az Igazság Ligája Ben Affleck, Henry Cavill és Amy Adams főszereplésével kereken tízmillió dollárt forgalmazott a bemutatása óta eltelt negyedik hétvégén, és Észak-Amerikában 2012 millió dollárt tesz ki jegyárbevétele.

A Lionsgate filmje, Az igazi csoda továbbra is jól teljesít, a Julia Robert és Owen Wilson főszereplésével készült film harmadik lett 8 millió dollárral.

A hét végén egyetlen új filmet mutattak be, a Morgan Freeman, Tommy Lee Jones, Rene Russo és Elizabeth Ashley főszereplésével készült Just Getting Started című filmet, amely csak 3,2 millió dollárt forgalmazott, és épphogy bekerült a hét tíz legnagyobb bevételű filmje közé.

A legtöbb stúdió kerülni próbálja, hogy versenyeznie kelljen a jövő héten mozikba kerülő Star Wars: Az utolsó Jedik című filmmel, amelynek világpremierjét szombat este tartották Los Angelesben. Az elemzők szerint akkora az érdeklődés az űrsaga folytatása iránt, hogy premierjén akár a 200 millió dollárt (53 milliárd forintot) is meghaladhatja a jegybevétel.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×