eur:
393
usd:
363.47
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik

Jay-Z-t kidekorálták jelölésekkel

Jay-Z kapta a legtöbb, 8 jelölést a Grammy-díjra, Kendrick Lamar és Bruno Mars pedig szintén több kategóriában esélyes az Amerikai Lemezakadémia elismerésére, amelyet január 28-án adnak át.

A legfontosabb négy Grammy-jelölést az új előadó, legjobb felvétel, legjobb dal és a legjobb album kategóriában kedden a CBS reggeli műsorában hozták nyilvánosságra, majd a lemezakadémia közzétette mind a 84 kategória jelöltjeit. Ezúttal az R&B-előadók a legesélyesebbek a győzelemre a négy csúcskategóriában. A rock és country műfajból ezekben a mezőnyökben most nincs versenyző.

Nyolc jelöléssel Jay-Z vezeti a listát: elnyerheti 4:44 című lemezével az év albuma és az év raplemeze, The Story of O.J. című számával az év felvétele és a 4:44 című számmal a legjobb dal díját is. A lemezen a rapsztár és Beyonce kapcsolatáról és családi életükről szóló dalok is szerepelnek.

Kendrick Lamar hét mezőnyben - köztük negyedik stúdióalbumával, a Damn című koronggal a legjobb album és a Humble című számmal az év felvétele kategóriában - is esélyes. Bruno Mars pedig hat trófeát gyűjthet, mások mellett a 24K Magic révén az év legjobb lemezének és felvételének díja is övé lehet.

Childish Gambino, akit sokan az Emmy- és Golden Globe-díjas színészként, Donald Gloverként ismernek, öt kategóriában jelölt a rangos zenei díjra.

A 2018-as Grammy-díjátadón a nők közül SZA kaphatja a legtöbb díjat öt jelölésével, egyebek mellett a legjobb új előadó mezőnyben is győzhet.

Az év legjobb dalának díjáért a november közepén megrendezett Latin Grammy-ceremónián négy díjjal jutalmazott Despacito is versenyben van.

A 60. Grammy-gálát január 28-án, vasárnap élőben közvetíti a CBS televízió a New York-i Madison Square Gardenből. A díjakról a lemezakadémia 13 ezer tagja december 7. és 21. között szavaz.

Az Amerikai Lemezakadémia júniusban jelentette be, hogy idén már online lehet szavazni a Grammy-díjakról. A lépéssel azt akarják elérni, hogy a fiatal zenészek is szavazzanak, valamint azok is, akik a voksolás idején turnéznak. Idén olyan dalokat és lemezeket lehetett jelölni, amelyek 2016. október 1. és 2017. szeptember 30. között jelentek meg.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 3. 10:11
×
×
×
×