eur:
395.01
usd:
367.84
bux:
71456
2024. július 2. kedd Ottó
Szenzáció: a Pán Péter szerzőjének ismeretlen darabja került elő

Szenzáció: a Pán Péter szerzőjének ismeretlen darabja került elő

Egy humoristával együtt írta, eddig sohasem játszották.

Közel fél évszázad után került elő egy texasi levéltárból a Pán Péter szerzőjének korábban ismeretlen darabja. Az Egy bűntett rekonstrukcióját, amit J. M. Barrie egy humoristával, E. V. Lucasszal közösen jegyzett, eddig soha nem játszották. A korábban Mark Twain és Tennessee Williams ismeretlen műveit feltáró Strand magazin közli elsőként a Barrie-drámát - írta a Magyar Nemzet.

„Egy hálószoba-komédiáról van szó, benne egy olyan geggel, ami még a Waczak szállóba is beillett volna” – mondta el a folyóirat szerkesztője, Andrew Gulli. Hozzátette, a darabot nem szabad összekeverni Barrie másik művével, a nagyon hasonló című Rekonstruálni egy bűnesetettel.

A most felfedezett dráma 33 oldalas, és eddig az austini Harry Ransom Központban hevert.

Az nem tisztázott, miért nem játszották soha a darabot. Gulli szerint meglehet, olyan időszakban írta Barrie, amikor amúgy jóval komolyabb drámákat jegyzett, és nem érezte közéjük illőnek. Azt viszont nem tudni, pontosan mikor született az Egy bűntett rekonstrukciója.

Címlapról ajánljuk
Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

A cseh miniszterelnök szerint a cseh-szlovák kormányközi tárgyalások felújítása továbbra sincs napirenden. A legfelsőbb cseh vezetők a prágai várban vitatták meg az országot érintő legfontosabb külpolitikai kérdéseket, és úgy nyilatkoztak, hogy Csehország folytatja Ukrajna támogatását minden területen, beleértve a fegyverszállításokat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 2. 12:45
×
×
×
×