eur:
393.08
usd:
363.25
bux:
72351.87
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta

Díjeső Till Attila filmjének

Egy hétvége alatt hét díjat hozott el három különböző európai filmfesztiválról Till Attila Tiszta szívvel című alkotása - közölte a Magyar Nemzeti Filmalap.

A kerekesszékes bérgyilkos bandáról szóló magyar mozifilm az 57. szaloniki filmfesztiválon elnyert fődíj és a legjobb férfi színésznek járó elismerés mellett vasárnap a franciaországi Arras Filmfesztiválon is kapott három díjat: a filmkritikus zsűri díja mellett a közönségdíjat és az ifjúsági zsűri Regards jeunes díját is begyűjtötte.

Szombat este a cottbusi fesztiválon a nagyvilág filmkritikusait tömörítő nemzetközi szervezet, a FIPRESCI zsűrije díjazta, valamint elhozta az ökumenikus zsűri díját is. A németországi fesztiválon a Karlovy Vary-i fődíjas Ernelláék Farkaséknál című alkotásáért Hajdu Szabolcsot is elismerték, aki a legjobb rendező díjával térhetett haza.

A Tiszta szívvel már számos külföldi elismerést kapott, egyebek között a chicagói nemzetközi filmfesztiválról, a luxemburgi CinÉast fesztiválról és a 16. Los Angeles-i Magyar Filmfesztiválról is hozott el díjakat.

A berlini székhelyű Európai Filmakadémia (EFA) beválogatta az alkotást a legjobb ötven európai film közé, a 2016-os Európai Filmdíj nevezések listájára, Magyarország pedig az akcióvígjátékot nevezte a legjobb idegen nyelvű film kategóriában az Oscar-díjra.

Az alkotást április végén mutatták be, azóta mintegy 30 ezren váltottak rá jegyet.

Címlapról ajánljuk

Lapértesülés: a Schadl-ügy egyik tanúja vesztette életét az Árpád hídi tragédiában

B. Ervin a Suzukiban ült, hírek szerint az élettársával, mindketten azonnal meghaltak. A férfit korábban Schadl György biztatta arra, hogy pályázzon végrehajtónak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Moszkvába készül Orbán Viktor, Zelenszkij kész tárgyalni Oroszországgal – Háborús híreink pénteken

Moszkvába készül Orbán Viktor, Zelenszkij kész tárgyalni Oroszországgal – Háborús híreink pénteken

Sajtóinformációk szerint Orbán Viktor pénteke én Moszkvában tehet látogatást Vlagyimir Putyinnál, miután kedden Volodimir Zelenszkijjel találkozott. Az ukrán elnök csütörtökön azt mondta, Ukrajna újabb békekonferenciát akar szervezni, és ezúttal már tárgyalnának Oroszországgal is. Megjegyezte ugyanakkor, nem valószínű, hogy Putyin lenne a tárgyalófél, ugyanis ő nem hajlandó elhagyni az országot. Az orosz elnök szintén csütörtökön kijelentette, kizárt, hogy Oroszország tűzszünetet kössön Ukrajnával: csak olyan megállapodást fogad el Moszkva, ami visszafordíthatatlan és a konfliktus lezárásához vezet. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz–ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 3. 10:11
×
×
×
×