eur:
396.17
usd:
354.43
bux:
74905.79
2024. szeptember 26. csütörtök Jusztina, Pál

Méltatások: "Pavarotti mindannyiunk fölött állt"

Csütörtök hajnalban, 71 éves korában modenai otthonában elhunyt Luciano Pavarotti. Pályatársai, tisztelői emlékeznek a kor és minden idők egyik legnagyobb és leghíresebb énekesére.

"Mindig is csodáltam hangja Isten-adta ragyogását. Imádtam fantasztikus humorérzékét. Amikor a Három Tenorral turnéztunk néha erővel kellett emlékeztetnünk magunkat arra, hogy fizető közönség előtt koncertezünk, olyan jól éreztük magunkat" - Placido Domingo, korunk egyik kiemelkedő operaénekese.

"Hatalmas öröm volt vele dolgozni. Hihetetlen volt mellette állni és vele énekelni. Hangjának a minősége mindenki másétól különbözött. Rögtön tudtad, hogy Luciano énekel" - Joan Sutherland, aki Pavarotti karrierje kezdetén lépett fel a tenorral.

"Minden idők legnagyobb tenorja volt. Pályám elején ő inspirált, miatta kezdtem komolyzenét énekelni. Kiemelkedő személyiség volt, igazi művész, ugyanakkor egy nagylelkű ember" - Russell Watson brit énekes, aki 2001-ben együtt lépett fel Pavarottival Londonban.

"Pavarotti halála hatalmas veszteség, nem csak az opera világa számára, de általában mindenkinek. A nép énekese volt, mindannyiunk fölött állt, aki elhatározta, hogy elviszi az operát és a nagyszerű éneklést egy szélesebb közönségnek" - Lesley Garrett szopránénekes.

"Ami egyedülálló volt, és ami nagyon kevés énekesre jellemző, a regiszterek kiegyenlítődése, azaz a magasabb régiókban éppúgy szólt a hangja, mint a mélyebbekben és a középsőben. Csodálatos technikával rendelkezett. Ez az évek alatt sem változott, technikailag a legjobb volt mindenki között" - Marton Éva operaénekes. (A művésznővel készített interjút teljes terjedelmében ide kattintva olvashatja el!)

"Pavarotti mindig odafigyelt az előadás legapróbb részleteire, a zenészeket pedig kollégáinak tekintette" - Lendvai György, a MÁV Szimfonikus Zenekar igazgatója.

Címlapról ajánljuk
Kormányválság alakult ki Csehországban, koalíciós tárgyalások jönnek

Kormányválság alakult ki Csehországban, koalíciós tárgyalások jönnek

Azután, hogy Petr Fiala miniszterelnök kedden bejelentette, meneszteni kívánja a kabinetből Ivan Bartos kalózpárti kormányfőhelyettest és regionális fejlesztési minisztert, mert nem elégedett a munkájával, a Kalózpártnál "robbant a bomba". Bartos szerint Fiala megszegte a koalíciós szerződést.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.27. péntek, 18:00
Steinbach József
a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke
Megváltoztatja nukleáris doktrínáját Oroszország, Vuhledárban folynak a harcok – Háborús híreink csütörtökön

Megváltoztatja nukleáris doktrínáját Oroszország, Vuhledárban folynak a harcok – Háborús híreink csütörtökön

Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdán bejelentette, megváltoztatja Oroszország nukleáris doktrínáját, kifejezetten azzal a céllal, hogy szükség esetén atomcsapást tudjon mérni Ukrajnára. Eszerint nukleáris csapással lenne sújtható egy olyan agresszor állam is, amely nem rendelkezik nukleáris fegyverrel, de egy másik, atomfegyverekkel rendelkező ország támogatását élvezi. Utóbbi az Egyesült Államokra és Ukrajnára vonatkozhat. Orosz jelentések szerint újabb két települést foglaltak el Donyeck megyében, és már az egykor 14 ezres város, Vuhledár belterületén folynak a harcok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 26. 18:08
×
×
×
×