eur:
394.55
usd:
354.97
bux:
72685.08
2024. szeptember 18. szerda Diána

Érkezés időben: valakire ma nagy meglepetés vár

Az " és akkor megérkeztek az inkák" - Kincsek a spanyol hódítás előtti Peruból című kiállítás százezredik látogatóját köszöntik ma a Szépművészeti Múzeumban.

A szerencsés vendég egy kétszemélyes madridi utat, valamint a spanyol hódítás előtti Amerika kincseit bemutató, a budapesti kiállításra műtárgyakat kölcsönző Museo de Américába szóló belépőket kap ajándékba.

A májusban megnyílt tárlat a magyar közönség előtt eddig nagyrészt ismeretlen világot, a spanyol hódítás előtti Perut mutatja be.

Az összesen több mint háromszáz tárgyat, köztük aranyból, ezüstből készült ötvösmunkákat, kerámiákat, textileket felvonultató kiállításra a dél-amerikai ország mellett spanyol és német gyűjteményekből is kölcsönzött műveket a múzeum.

A szeptember 9-éig látható kiállítás a legátfogóbb tárlat, amelyet ebben a témában Magyarországon valaha rendeztek.

Címlapról ajánljuk
Szoboszlai Dominik góllal segítette győzelemhez a Liverpoolt Milánóban

Szoboszlai Dominik góllal segítette győzelemhez a Liverpoolt Milánóban

Remek mérkőzésekkel kezdődött a Bajnokok Ligája 2024–2025-ös idénye. Szoboszlai Dominik gólt szerzett, a Real Madrid két kapushibából született találattal nyert, kilencig jutott a Bayern München. Eredmények: Juventus–PSV 3-1, Young Boys–Aston Villa 0-3, AC Milan–Liverpool 1-3, Real Madrid–VfB Stuttgart 3-1, Sporting–Lille 2-0, Bayern München–Dinamo Zagreb 9-2.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.18. szerda, 18:00
Gerőfi-Gerhardt András
a Fővárosi Csatornázási Művek műszaki vezérigazgató-helyettese
Orbán Viktor azonnali hatállyal új helyzetet rendelt el Magyarországon

Orbán Viktor azonnali hatállyal új helyzetet rendelt el Magyarországon

Az összehangolt védelmi tevékenység elrendeléséről és annak keretében meghatározott intézkedések bevezetéséről jelent meg kormányrendelet a kedd esti közlönyben, ami már ma este 22 órakor hatályba is lépett és egy hét múlva veszíti érvényét. Az új helyzet kihirdetése természetesen az árvíz okozta feladatok kezelésével függ össze.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×