eur:
395.43
usd:
358.08
bux:
72340.83
2024. szeptember 12. csütörtök Mária

Alig 18 és fél ezerért vette platinalemezét

Egyelőre nem tudni pontosan, hogy mennyi pénz folyt be a Jackson család személyes tárgyainak eladásából, de az összeget másfél és kétmillió dollár (279 millió forint - 372 millió forint) közöttire teszik. A kétnapos aukciót Las Vegasban rendezték meg.

Michael Jackson egyik fekete, katonai egyenruhára emlékeztető kabátjáért 24 ezer dollárt fizetett az új tulajdonos, míg a We are the world című dalért odaítélt MTV-díj 16 ezer dollárért talált gazdára.

A Guernsey's aukciós ház több mint 1.100 tárgyat bocsátott árverésre. A Jackson-gyűjteményt a Universal Express szállítócég adta el.

A vállalat márciusban ötmillió dollárért vásárolta meg a tárgyakat, és további kétmilliót költött elszállításukra. A bevétel egy részét jótékonysági célokra fordítják.

Az eladott tárgyak között volt Michael Jacksonnak az 1960-as évekből származó személyi igazolványa (9.000 dollár) és egy 1984-es távirat (1.600 dollár), amelyet az azóta elhunyt színész, Marlon Brando küldött a zenésznek.

A szállítmányozó vállalat tulajdonában számos más tárgy van még, közöttük olyan zenei felvételek, amelyek eddig nem hangzottak el.

A többi relikviát szintén áruba bocsátja a cég, de azt még nem hozták nyilvánosságra, hogy az új aukciót mikor rendezik meg.

A mostani árverésen a szerényebb pénztárcájú rajongók is vásárolhattak: a Billie-Jean című számért kapott platinalemez mindössze száz dollárért talált új gazdára.

A gyermekzaklatási ügye után a nyilvánosságtól jobbára elzárkózó popsztár először ellenezte az aukciót. Megakadályozni ugyanakkor nem tudta, mert a tárgyak egyik ismerőse tulajdonában voltak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.13. péntek, 18:00
Rasovszky Kristóf
olimpiai bajnok nyíltvízi úszó
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×