eur:
396.97
usd:
359.37
bux:
0
2024. szeptember 11. szerda Teodóra

Százéves a Zeneakadémia

Az idén százéves a Zeneakadémia épülete, ebből az alkalomból ünnepi koncertre kerül sor az intézményben május 18-án - mondta az InfoRádiónak Batta András. A Zeneakadémia rektora közölte: a tervek szerint még ebben az évben bejelenthetik az egyetem építészeti felújításának megkezdését.

A Zeneakadémiát nyitottság és nemzetköziség, valamint az egyedülálló magyar zenei élet fejlesztése, és az erre való nevelés határozza meg - mondta az InfoRádiónak Batta András.

A Zeneakadémia rektora hozzátette: a következő években nagy nemzetközi nyitás várható, de ebből a szempontból már most is jó helyzetben van az intézmény, hiszen Ázsiában és az Egyesült Államokban elismerik a Zeneakadémiát.

Az intézményt magas szintű hangszeres képzés, illetve felkészült zeneelméleti és zenepedagógia oktatás jellemzi - hangsúlyozta Batta András.

A rektor közölte, hogy az épület felújítását kiemelt feladatként kezeli a Nemzeti Fejlesztési Terv.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.11. szerda, 18:00
Bartal Tamás
a Magyar Közút Nonprofit Zrt igazgatósági elnöke, az Építési és Közlekedési Minisztérium helyettes államtitkára
Hatalmas szövetségesre leltek az oroszok, évek óta nem látott tettet hajtott végre Moszkva – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Hatalmas szövetségesre leltek az oroszok, évek óta nem látott tettet hajtott végre Moszkva – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Kurt Campbell, az Egyesült Államok külügyminiszter-helyettese kedden azt mondta, Kína „nagyon jelentős” segítséget nyújt Oroszországnak hadigépezete megerősítéséhez, utóbbi pedig cserébe átadja a tengeralattjárókra és rakétákra vonatkozó, szigorúan őrzött katonai technológiáját – írja a Politico. 24 órán belül négy ukrán települést is elfoglalt az orosz hadsereg, köztük egy kisebb méretű várost. 2022 óta nem volt példa arra, hogy ilyen rövid idő alatt ennyi települést meghódítottak volna az orosz támadók Ukrajnában. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 10. 10:34
×
×
×
×