eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária

Hamarosan a neten is nyomul majd a Beatles

Hamarosan legálisan is letölthetők lesznek majd a Beatles számai, miután az Apple Corps kiadó és az Apple Computer megállapodott a márka és a védjegy tulajdonjogáról.

Tavaly májusban a Beatles elvesztette azt a pert, amelyet az Apple Computer ellen indított a cég iTunes zeneletöltő szolgáltatása miatt.

A legendás zenekar még életben lévő tagjai, illetve az elhunyt tagok családjai azzal vádolták a számítástechnikai óriást, hogy megsértette az alma védjegy használatáról szóló megegyezést.

Éppen ezért a gombafejűek lemezei eddig legálisan nem voltak letölthetők a világhálóról, a felek azonban a minap megállapodtak arról, hogy ezentúl az Apple Computer kezében lesz majd a márka, a licensz és egyes védjegyek is, amelyek az Apple Corpshoz tartoztak.

Az évtizedek óta tartó pereskedés lezárása tehát azt jelentheti, hogy hamarosan a Beatles-dalok is megjelennek az Apple online zenei áruházban, az iTunes-on.

Most már örülnek egymásnak

Az Apple és az Apple Corps képviselői a hosszú csatározások alatt keményen egymásnak estek, most mégis úgy nyilatkoztak, rendkívüli módon örülnek a megegyezésnek, és nagyon várják, hogy együtt dolgozzanak.

A kiadó vezetője, Neil Aspinall már meg is kezdte a számok digitális katalogizálását.

Nem túl nagy összeg

Azt még nem lehet tudni, vajon mikortól lesznek letölthetők a dalok, de egy szakértő szerint már nem kell sokáig várniuk a rajongóknak: "Fogadok, hogy gyorsan végeznek majd. Az Apple-nak rendkívül fontos volt, hogy ezt elintézze" - mondta.

Az elemző úgy saccolja, a zenekar még élő tagjai és az elhunytak örökösei nagyjából 100 millió dollárt (csaknem 20 milliárd forint) kaptak a márkáért.

Címlapról ajánljuk
Svédország meglepően kemény lépésre szánta el magát

Svédország meglepően kemény lépésre szánta el magát

Svédország bekeményít a gyerekek és fiatalok mobilhasználatával szemben. A héten kiadott új ajánlások szerint kétéves korig nem is láthat képernyőt egy gyermek, de még az idősebbek számára is csak néhány órányi mobilozást kellene engedni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×