eur:
396.27
usd:
367.3
bux:
73550.81
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka

Magyar zenész amerikai koncertturnén

Seres Dóra, a Zeneakadémia 26 éves fuvolaművésze 2006. márciusában egy hónapos koncertsorozatot ad az Amerikai Egyesült Államokban. A turné állomásai közt a New York-i Carnegie Hall és a washingtoni Kennedy Center is szerepel.

Seres Dóra a számos nemzetközi és hazai díj mellett 2005 januárjában megnyerte a Young Concert Artists próbajátékát, s az ezzel járó három éves szerződést. Debütáló koncertjei a New York-i Carnegie Hallban és a washingtoni Kennedy Centerben lesznek márciusban.

A koncertturné további állomásai a többi között a floridai Jacksonsville, a virginiai Staunton, valamint New York-i Metropolitan Múzeum és a Magyar Konzulátus.

Seres Dóra 1991-ben, 11 évesen kezdett el fuvolázni, és már öt év múlva előkelő helyezést ért el egy Olaszországban megrendezett nemzetközi fuvolaversenyen. 1998-tól a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatója volt.

Még az egyetem befejezése előtt elnyerte a nemzetközi Prágai Tavasz Fuvolaverseny első díját, Londonban fellépett Károly herceg előtt a Kensington palotában, Japánban pedig második lett a Kobei Nemzetközi Fuvolaversenyen.

Az ifjú fuvolaművésznő az egyetem befejezése után tovább folytatta zenei karrierje építését, és első helyezést ért el - Mali Emese zongoraművésszel közösen - a Franz Schubert Nemzetközi Kamaraverseny fuvola-zongora duó kategóriájában. A versenydíjaknak köszönhetően Dóra meghívást kapott több világszerte elismert fuvolaművész mesterkurzusára.

A művésznő tehetségét Magyarországon is elismerik: a Gramofon című komolyzenei lap 2005-ben neki ítélte oda az "Év Magyar Klasszikus Zeneművésze" díját. Jelenleg a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem doktorandusz hallgatója, idén ősszel szerzi meg doktori címét. Több mint három éve a Magyar Rádió Zenekarának első fuvolistája.

Címlapról ajánljuk

A magyar szakszövetség tiltakozik Hámori Luca negyeddöntős ellenfele miatt

A MÖSZ a Magyar és a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnál is hivatalos levélben fog tiltakozni, amiért Hámori Lucának a tavalyi világbajnokságról magas tesztoszteronszintje miatt kizárt algériai Imane Heliffel kell összecsapnia.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.02. péntek, 18:00
Nagy Sándor Gyula
Latin-Amerika kutató, a Budapesti Corvinus Egyetem egyetemi tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. augusztus 1. 17:28
2024. július 31. 15:14
×
×
×
×