eur:
396.27
usd:
367.3
bux:
73550.81
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka

Csontrákban hunyt el az idei Grammy-díjas

Hatvanhét éves korában, kedden mali otthonában elhunyt Ali Farka Touré gitáros. Az idén második Grammy-díját átvevő zenész Afrika egyik legnépszerűbb muzsikusa volt.

A csontrákban szenvedő, az "afrikai John Lee Hookerként" is emlegetett művészt álmában érte a halál.

Ali Farka Toure "In the Heart of the Moon" című lemezéért, amelyet a legjobb világzenei albumnak választottak, a múlt hónapban kapta meg második Grammy-díját.

Az elsőt 1995-ben érdemelte ki a "Talking Timbuktu" című koronggal, amelyet az amerikai Ry Cooderrel vett fel. Halála előtt nem sokkal fejezte be a munkálatokat legújabb szólólemezén.

Ali Farka Touré szerepelt A blues című, 2003-ban elkészült, a blues történetét feldolgozó, hét epizódból álló amerikai ismeretterjesztő filmsorozatban is, amelynek producere és egyik részének rendezője Martin Scorsese volt.

A zenészt a mali állami rádió jelentése szerint szülőfalujában, a mali fővárostól 850 kilométerre északra, Tombouctou tartományban fekvő Niafunkéban helyezik végső nyugalomra.

Címlapról ajánljuk

A magyar szakszövetség tiltakozik Hámori Luca negyeddöntős ellenfele miatt

A MÖSZ a Magyar és a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnál is hivatalos levélben fog tiltakozni, amiért Hámori Lucának a tavalyi világbajnokságról magas tesztoszteronszintje miatt kizárt algériai Imane Heliffel kell összecsapnia.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.02. péntek, 18:00
Nagy Sándor Gyula
Latin-Amerika kutató, a Budapesti Corvinus Egyetem egyetemi tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. augusztus 1. 17:28
2024. július 31. 15:14
×
×
×
×