eur:
396.22
usd:
367.11
bux:
73550.81
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka

Brosnan: "hajszálnyira voltunk a svindlitől"

Március hagyományosan az Oscar-díjak átadásától hangos a filmvilágban. A csillogás és a siker azonban gyakran tünékeny jelenség - erről sokan tudnának mesélni. Például Pierce Brosnan is, akit jóformán egyik napról a másikra cseréltek le James Bond szerepéről. De miként is éli meg a változást? - erről vallott a The Times brit napilapnak.

- Olyan magabiztosság sugárzik Önből, ami a James Bond-filmek előtt nem volt érezhető.

-Minden kétséget kizáróan színészként érettebbé váltam, legalábbis a magabiztosságot, a színészi stílust és az előadásmódot illetően. Első Bond-filmem előtt már maga a szerep is kissé rémisztő volt, hiszen többen belebuktak előttem, vagy legalábbis nem voltak túl sikeresek. Ráadásul Bondot az Aranyszemet (GoldenEye) megelőző időszakban több évig takarékra állították. Ugyanakkor felszabadult is voltam, a forgatás minden napja egy-egy adrenalinbomba volt.

- Legutóbbi filmje, a Matador mintha némi fricska lenne James Bondnak. Kevéssé menő és hősies, inkább magányos és értelmetlen életet élő. Jól gondoljuk?

- Igen, azt hiszem. Amikor Bondot játszottam, akkor sem volt soha az az érzésem, hogy hús-vér embert személyesítek meg, mert nem annak írták meg. Nagyon keményen fogták, féltek új utakat kipróbálni.

- Jövőbeni szerepein végignézve (betörő; egy emberrablás közepébe csöppenő családapa vagy éppen Thomas Crown ismételt megszemélyesítője) úgy tűnik, apró lépésekben távolodik a James Bond-figurától.


- Egyfajta ívet szeretnék kialakítani. Egy bizonyos előadásmód vagy karakter felé haladok. Érzek magamban olyan figurákat, melyeket eddig nem volt módom szabadon engedni, a személyiségemnek olyan vonásait, melyeket eddig nem mutattam meg.

- Az utóbbi időben több hollywood-i színész is vállalt színházi szerepeket Európában...


- Michael Colgan (a dublini Gate színházból) mindig győzködött, hogy játsszak Harald Pinter-darabokban. Imádom ezeket nézni, de színészként mindig megrémített. Talán majd egy nap...meglátjuk.

- A Matadorban megcsillogtatja komikusi vénáját is, nem gondolkodott azon, hogy Leslie Nielsenhez hasonlóan hősből komédiássá váljon?

- Imádnám. Már a Bond-szerep is hasonlított kicsit ehhez, például amikor az elragadó Halle Berry-vel üldöztünk egy hatalmas repülőgépet. Csak egy hajszálnyira voltunk a svindlitől...

Címlapról ajánljuk
Vámos Petra: nem akarjuk, hogy ennek a kalandnak vége legyen

Vámos Petra: nem akarjuk, hogy ennek a kalandnak vége legyen

A spanyolok elleni sikerrel bejutott a negyeddöntőbe a női kézilabda-válogatott, vagyis eldőlt, hogy utazhat majd Lille-be. Vámos Petra, az ezúttal öt gólt szerző irányító azt mondta: most érzi, hogy a csapat megérkezett erre a szintre.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.02. péntek, 18:00
Nagy Sándor Gyula
Latin-Amerika kutató, a Budapesti Corvinus Egyetem egyetemi tanára
Csődbe ment Ukrajna, Kijev béketárgyalásokat akar - Híreink az ukrán frontról csütörtökön

Csődbe ment Ukrajna, Kijev béketárgyalásokat akar - Híreink az ukrán frontról csütörtökön

Megérkeztek az első F-16-os vadászbombázók Ukrajnába. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök törvényt írt alá, amely felhatalmazza Ukrajnát arra, hogy felfüggessze az államadósság finanszírozását, ezután Ukrajna technikai csődbe ment. Bejelentette azt is, hogy Ukrajna a novemberi békekonferenciára meg akarja hívni Oroszországot is. Toreck és Prokovszk felé is nyomulnak előre az orosz katonák. Hamarosan újabb Leopard 2-es harckocsik érkeznek Ukrajnába. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború csütörtöki eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. augusztus 1. 17:28
2024. július 31. 15:14
×
×
×
×