eur:
393.27
usd:
363.36
bux:
73745.69
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

Elloptak egy Rembrandt- és egy Rubens-képet

Négy nagy értékű festményt, közöttük Rembrandt és Rubens egy-egy képét lopták el az újvidéki Városi Múzeumból.

A belgrádi média hétfői híradásai szerint a rablás vasárnap kora reggel történt. Két fegyveres sísapkával a fején, fegyverrel rontott be az épületbe, amikor az éjszakai portás beengedte váltótársát, aki maga után nyitva hagyta a bejárati ajtót. A rablók mindkettejüket megkötözték, szájukat ragasztószalaggal tapasztották le.

Az ellopott képek közül a legértékesebb a 2,5 millió angol fontot érő Rembrandt-alkotás, amelyet saját apjáról festett a németalföldi művész. Az Apa portréja című festményt tíz évvel ezelőtt már egyszer elrabolták, de akkor megtalálták Spanyolországban.

Elrabolták Rubens Seneca portréja című művét is, illetve Francesko Mola olasz festő egyik tájképét. Eltűnt továbbá egy ismeretlen, 16. századbeli németalföldi művész Krisztus feje című festményének.

A belgrádi média szerint a rendőrség munkáját megnehezíti, hogy a múzeumban nincsenek biztonsági kamerák, a hét végén jóformán csak egy portás őrizte az értékes gyűjteményt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Tíz góllal verték Argentínát Lékai Mátéék

Tíz góllal verték Argentínát Lékai Mátéék

Csak az eleje volt szoros, aztán a magyar férfi kézilabda-válogatott magabiztos sikert aratott második csoportmeccsén a párizsi olimpián.

Kalas Vivien: a politikai viták miatt súlytalanabb pozíciót kaphat az Európai Bizottságban Várhelyi Olivér

A biztosl portfóliók elosztásánál számítani fog, hogy vita van Magyarország és az Európai Unió között, és a magyar kormányfő és a magyar kormánypárti képviselők nem támogatták Ursula von der Leyen újraválasztását – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont Európa Stratégia Kutatóintézetének főreferense.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.30. péntek, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
Elfoygott az erő az amerikai piacokon

Elfoygott az erő az amerikai piacokon

Reggel az ázsiai tőzsdéken többnyire emelkedést láthattunk a japán Nikkei vezetésével, ezt követően pedig az európai tőzsdéken is jó a hangulatban indult a nap, délutánra azonban elfogyott a lendület. Amerikában eközben vegyes mozgásokat láthatunk. Gazdasági események szempontjából csendes napra számíthatunk, a reggeli német kiskereskedelmi adat közzétételét követően nem várhatóak piaci hatással bíró események, a héten azonban több fontos GDP, illetve foglalkoztatottsági adat is érkezik majd, emellett pedig a felpörgő második negyedéves gyorsjelentési szezon is szolgálhat meglepetésekkel a befektetőknek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×