eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 6. vasárnap Brúnó, Renáta
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke (j) fogadja Matteo Salvini olasz miniszterelnök-helyettest, infrastrukturális és közlekedési minisztert, a Liga párt vezetőjét a Karmelita kolostorban 2024. szeptember 20-án.
Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Matteo Salvini köszöni szépen Orbán Viktornak

Orbán Viktor jelenléte a Liga párt találkozóján, a magyar, osztrák, spanyol, portugál, cseh és amerikai patrióták részvétele bizonyítja, hogy a nemzetközi patrióta mozgalom testet öltött – nyilatkozta az MTI-nek Matteo Salvini a lombardiai Pontidában a Liga párt kétnapos találkozójának nyitóeseményén szombaton.

Matteo Salvini köszönetet mondott Orbán Viktor magyar miniszterelnöknek, hogy vasárnap részt vesz a Liga nagygyűlésén. Hangsúlyozta, hogy a mostani tanácskozás a párt harmincadik találkozója.

„Most először lesz velünk Magyarország, Bécs, Madrid, Prága, Lisszabon küldöttsége, és üzenet érkezik Brazíliából és Párizsból is” – tette hozzá.. Megjegyezte, a magyar miniszterelnök jelenléte bizonyítja, hogy „erősödünk, és az, ami álomnak tűnt csupán, vagyis a nemzetközi patrióta mozgalom létrehozása, testet öltött”.

Matteo Salvini hozzátette, azért szólította szövetségeseit Pontidába, mert az ügyészség hat év börtönt kért rá egy migránsokat szállító civilhajó feltartóztatásáért, amit 2019-ben belügyminiszterként rendelt el.

„Ez nem játék, én a börtönt kockáztatom csak azért, mert a kötelességemet teljesítettem a határok védelmével. Közös küldetés ez Európában éppúgy, mint Amerikában és a világ számos más részén: az illegális bevándorlás és az emberkereskedelem elleni fellépés kötelesség” – nyilatkozta. Megjegyezte, ha elítélnek egy politikust, aki megállította az illegális bevándorlást, az nemcsak Olaszországban, hanem Európában is problémát jelent majd: „másnaptól muszáj lesz megnyitni a kapukat a migránsok előtt”.

Matteo Salvini a migráció mellett a legfontosabb kihívásnak a béke fenntartását nevezte. Úgy vélte, ha nem sikerül megállítani a közel-keleti konfliktust és az ukrajnai háborút, fennáll a világháború veszélye.

A Liga párt 1990 óta a lombardiai Pontida mezején tartja nagygyűlését, a pártot 2014 óta Matteo Salvini vezeti. Szombaton a Patrióták Európáért pártjai ifjúsági tagozatainak képviselői szólaltak fel. Vasárnap többek között Geert Wilders a holland Szabadságpárt (PVV) elnöke lesz jelen, Marlene Svazek az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) alelnöke, Jose Antonio Fuster a spanyol Vox szóvivője, Andre Ventura a portugál Chega vezetője.

Címlapról ajánljuk

Aggasztó ütemben öregszik a magyar társadalom, nagy bajokat okozhat ez a betegség

Néhány évtizeden belül a társadalom egyharmada 65 éven felüli lesz, így a családok mellett a szociális és egészségügyi ellátórendszernek is fel kell készülnie arra, hogy nagyobb feladatot jelent majd a demens betegek gondozása – mondta az InfoRádióban Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×