eur:
394.18
usd:
361.11
bux:
72028.77
2024. augusztus 10. szombat Lőrinc
Palesztinok hagyják el otthonaikat a Gázai övezet déli részén levő Hán-Júniszban 2024. augusztus 4-én, amikor az izraeli hadsereg a város keleti felének elhagyására szólította fel a lakosságot. A Hamász palesztin iszlamista szervezet fegyveresei október 7-én támadást indítottak Izrael ellen, az izraeli haderő pedig válaszul légi és szárazföldi hadműveleteket hajt végre a Gázai övezetben. A gázai hatóságok szerint a háború megindítása óta az övezetben már csaknem 40 ezer ember vesztette életét.
Nyitókép: MTI/EPA/Mohamed Szaber

Súlyos izraeli csapás ért egy menekülteknek menedéket nyújtó iskolát Gázában

A Hamász szerint éppen imádkozás közben támadtak.

Több mint százan meghaltak és több tucatnyian megsebesültek egy menekülteknek menedéket nyújtó iskola épületegyüttesét ért támadásban a Gázai övezetben - közölte a hivatalos palesztin hírügynökség szombaton, míg az izraeli hadsereg arról számolt be, hogy a Hamász egyik parancsnoki központját találta el.

A Hamász gázai tájékoztatási minisztériumának közleménye szerint "az izraeli csapások a lakhelyüket elhagyni kényszerült embereket vették célba, miközben a hajnali imádságot tartották".

Az izraeli hadsereg (IDF) viszont arról számolt be, hogy légiereje (IAF) "csapást mért a Hamász terroristái és parancsnokai számára rejtekhelyül szolgáló irányító központra".

"Az IAF célzott csapást mért a Hamász terroristáira, akik a Gázaváros Tuffah elővárosában található iskolában működtették egyik parancsnoki és irányító központjukat. A csapást megelőzően számos lépést tettünk a civilek sérüléseinek csökkentésére, többek között precíziós lőszerek, légi megfigyelés és a hírszerzési információk felhasználásával" - közölte az IDF.

Címlapról ajánljuk
„A bevándorlás más, mint volt” – szakértő a brit zavargásokról

„A bevándorlás más, mint volt” – szakértő a brit zavargásokról

Egymás után pattannak ki a zavargások az Egyesült Királyságban, miután az északnyugat-angliai Southportban egy afrikai származású 17 éves halálra késelt három kislányt egy gyerekfoglalkozáson. Magyarics Tamás, az Eötvös Loránd Tudományegyetem emeritus professzora szerint az események azt mutatják, hogy a bevándorlás és a gazdasági nehézségek egyre nagyobb feszültséget okoznak a brit társadalomban.

Mind a négy magyar kajakos futamgyőztesként került a döntőbe

Mind a női kajak egyes 500 méteren, mind a férfi kajak egyes 1000 méteren két magyar lesz a délutáni döntőben. Gazsó Alida Dóra és Csipes tamara, valamint Kopasz Bálint és Varga Ádám is megnyerte a középdöntőjét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.12. hétfő, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
Alakul az év egyik legizgalmasabb sztorija: 8 napra indult, de akár 8 hónapra is az űrben ragadhat két asztronauta

Alakul az év egyik legizgalmasabb sztorija: 8 napra indult, de akár 8 hónapra is az űrben ragadhat két asztronauta

A Boeing az utóbbi években számos kudarcot könyvelhetett el a lakossági repülőgépeit érintő meghibásodások miatt. Az idei év egyik leggyakrabban tárgyalt "űr-sztorija", a Boeing Starliner űrkapszula első, embereket is szállító tesztrepülése körül kialakult botrány pedig tovább tépázhatja a vállalatba vetett bizalmat. A kétfős legénység június 5-ei fellövését már alapból majdnem egy éves késlekedés előzte meg, míg az űrhajót érintő meghibásodások miatt az eredetileg 8 napra tervezett küldetést határozatlan időre meghosszabbították. A legfrissebb hírek pedig arról szólnak, a NASA-nak elfogyhatott a türelme és esélyes, hogy végül a SpaceX fogja hazaszállítani az immár 2 hónapja az űrállomáson tartózkodó asztronautákat.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. augusztus 10. 10:32
×
×
×
×