eur:
397.92
usd:
364.1
bux:
70321.83
2024. augusztus 7. szerda Ibolya
Az ukrán vészhelyzeti szolgálat által közreadott kép egy orosz rakétatámadásban kigyulladt épületről a kijev régióban 2024. január 30-án. Az ukrán légierő arról számolt be, hogy az orosz hadsereg Mikolajiv, Szumi, Harkiv és Kijev térségét 35 harci drónnal és két irányított rakétával támadta, közülük az ukrán légvédelem 15 drónt lelőtt.
Nyitókép: MTI/EPA/Ukrán vészhelyzeti szolgálat

Kreatív módszerekkel próbálnak kiszivárogni Ukrajnából a hadköteles korú férfiak

A gyanúsítottak akár kilenc év börtönbüntetést is kaphatnak Ukrajnában, ha bebizonyosodik bűnösségük.

Az ukrán hatóságok őrizetbe vettek a déli Odessza megyében két külföldit, akik 16 ukrán hadköteles korú férfit próbáltak Moldovába átcsempészni egy marhahúst szállító hűtőkocsiban - közölt kedden honlapján az ukrán rendőrség.

"A rendőrség megállapította, hogy két 39 éves külföldi, aki Ukrajnából hústermékeket szállított, hadköteles korú férfiak illegális szállítását szervezte meg külföldre üzleti tevékenységük leple alatt. Egy marhahúsos hűtőkocsiban próbálták meg kivinni őket az egyik határellenőrző ponton a Moldovai Köztársaságba" - áll a közleményben. A rendőrség nem fedte fel, mely országból származnak az őrizetbe vett külföldiek.

A nyomozás során kiderült, hogy a gyanúsítottak a "szolgáltatásukért" fejenként hat-nyolcezer dollárt - 2-2,8 millió forintot - kértek. Emellett további kétezer eurót - több mint 750 ezer forintot - akartak bezsebelni azoktól, akik útlevelüket a szomszédos országba történt legális beutazást jelző bélyegzővel szerették volna lepecsételtetni.

A gyanúsítottak akár kilenc év börtönbüntetést is kaphatnak Ukrajnában, ha bebizonyosodik bűnösségük. A bíróság előzetes letartóztatásba helyezte a két férfit, óvadékként 10 millió hrivnyát - több mint 93 millió forintot - szabott ki.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Nagy esés után visszapattanás kedden az amerikai tőzsdéken, de a mai napnak is van nagy vesztese

Nagy esés után visszapattanás kedden az amerikai tőzsdéken, de a mai napnak is van nagy vesztese

Jelentős esést szenvedtek el tegnap a globális részvénypiacok, miután a befektetőkben felerősödtek az amerikai recesszióval kapcsolatos félelmek és azt kezdték árazni, hogy a Fed elkésett a kamatvágásokkal; eközben a japán jenre épített "carry trade" kis túlzással összeomlott a deviza erősödése miatt, ami hullámokat vert a globális piacokon; és végül a közel-keleti helyzet éleződése miatt a geopolitikai feszültségek is megnőttek. A tegnapi zuhanás után ma reggel megérkezett a visszapattanás, a japán tőzsde közel 10 százalékot ralizott, és Európában is eleinte úgy tűnt, hogy fellélegzés jöhet, azonban nem sokkal a kereskedés félideje előtt elkezdett lefordulni a piac, majd az újabb fordulatot az USA felpattanása okozta, ami az európai tőzsdéket is felfelé kezdte húzni délután.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×