eur:
390.9
usd:
357.35
bux:
72539.74
2024. július 18. csütörtök Frigyes
Nyitókép: Pixabay

Autó hajtott egy párizsi kávézó teraszára, egy ember meghalt, többen súlyosan megsérültek

Csak a jármű egyik utasát tudták őrizetbe venni a rendőrök.

Autó hajtott szerdán este egy párizsi kávézó teraszának, egy ember életét vesztette és hatan megsérültek - közölte a francia főváros rendőrsége. A legfrissebb értesülések szerint hárman súlyos, hárman pedig könnyebb sérüléseket szereztek. Mintegy 20 szemtanú komoly sokkot kapott.

Az incidens, amelynek pontos oka még nem ismert, Párizs északi részén történt. A Le Parisien című lap és a BFMTV hírtelevízió előzetes nyomozási értesülésekre hivatkozva azt közölték, hogy a rendőrség egyelőre abból indul ki, hogy baleset történt.

A jármű sofőrje elmenekült a helyszínről, de egy utasát őrizetbe vették, aki alkohol- és kábítószer befolyása alatt állt.

Franciaországban fokozott biztonsági intézkedéseket léptettek érvénybe, tekintettel a július 26-án kezdődő párizsi olimpiára.

Címlapról ajánljuk

Navracsics Tibor: példátlan politikai lépéssel kezdte a munkáját az új Európai Parlament

A többi frakció nem akarja megadni azt a sikerélményt, hogy a pozíciók révén kohéziós pontok jöjjenek létre a pártcsoporton belül, inkább a frusztrációt és feszültséget akarja növelni a frakción belül – mondta a közigazgatási és területfejlesztési miniszter az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.18. csütörtök, 18:00
Németh Zsolt
az Országgyűlés Külügyi Bizottságának elnöke
Másfél éve nem látott zuhanás Amerikában, kulcsszintre került az Nvidia

Másfél éve nem látott zuhanás Amerikában, kulcsszintre került az Nvidia

A makroadatok és az amerikai jegybankárok kommentárjai mellett vállalati gyorsjelentések is mozgatják a héten a tőzsdéket, emellett a nagy amerikai technológiai papírok felől egy látványos elfordulás látszik, az esést a chipgyártó vállalatok vezetik, miután kiszivárgott, hogy az Egyesült Államok szigorúbb exportkorlátozásokat vezethet be az iparban. A mesterséges intelligencia zászlóshajójának számító Nvidia különösen nagyot esett, kulcsszinten van az árfolyam. A tech-túlsúlyos Nasdaq index olyan nagy esésben van, amilyenre utoljára 2022 decemberében volt példa.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×