eur:
396.8
usd:
369.54
bux:
70022.97
2024. június 14. péntek Vazul
Nyitókép: Pixabay

Potyognak a majmok a fákról a hőhullámtól Mexikóban

A helyenként 45 fokot is meghaladó hőségtől a bőgőmajmok hőgutát kapnak, és ájultan zuhannak a mélybe, tömegesen pusztulnak.

Tabasco és Chiapas mexikói tagállamok területén környezetvédők szerint már 78 majom múlt ki - írja az Index.

A helyi polgári védelmi hatóság arról számolt be, hogy biológusokból és állatorvosokból szerveződött mentőcsapatok igyekeznek élelemmel, főleg gyümölcsökkel és vízzel ellátni a majmokat Tabascoban.

Andrés Manuel López Obrador elnök kijelentette:

"Gondoskodnunk kell az állatokról".

Az államfő a környezetvédelmi minisztérium közbenjárását kezdeményezi az ügyben.

A környezetvédők arra kérik a lakosságot, hogy ha tudnak, adományozzanak zöldséget, gyümölcsöt. Mint írják, a közösségi médiában több felvétel is kering arról, ahogy a kitikkadt majmok vízhez próbálnak jutni. Cunduacán településen a baseballpályán rendeztek be egy állatorvosi mentőállomást.

A bőgőmajmok életét a hőguta és kiszáradás mellett az erdőtüzek és természetes életterük pusztulása is fenyegeti, utóbbi pedig víz- és élelemhiányhoz vezetett – hívta fel a figyelmet a Cobius környezetvédelmi szervezet vezetője az Animal Político nevű hírportálnak nyilatkozva.

Címlapról ajánljuk
Labdarúgó-Eb: Németország most egységesen arra vár, hogy lesz-e újabb nyári mese

Labdarúgó-Eb: Németország most egységesen arra vár, hogy lesz-e újabb "nyári mese"

Kis túlzással több szó esik a 2006-os németországi labdarúgó-világbajnokságról, mint a pénteken kezdődő Európa-bajnokságról. Mindez nem az előkészületeknek róható fel, hanem sokkal inkább az országos hangulatnak, amely az európai futball legnagyobb szabású rendezvényét kíséri. Nem a szurkolók változtak meg, hanem Németország, Európa és a világ.

Vitézy Dávid: visszahívott Karácsony Gergely, és elnézést kért

Karácsony Gergely elnézést kért kiszivárgott mondataiért, miszerint lapáttal fogja agyonverni vetélytársát – közölte Vitézy Dávid Facebook-bejegyzésében.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.14. péntek, 18:00
Ch. Gáll András az Index főmunkatársa
Dénes Tamás az InfoRádió főmunkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. június 14. 06:26
×
×
×
×